La Liga

Mi várható az El Clásico bírójától?

Alejandro Jose Hernandez Hernandez vezeti a vasárnapi csúcsderbit. Lássuk, mit jelent ez a csapatoknak.

Bírónak lenni nem egyszerű hivatás, egy hatalmas téttel bíró El Clásicón dirigálni pedig főleg nem hálás feladat. Különösen ezekben a napokban, amikor - elsősorban Kassai Viktornak köszönhetően - a játékvezetőkre extra figyelem hárul, szinte biztosan célkeresztbe kerül majd a vasárnapi Real Madrid-Barcelona sípmestere, Alejandro Jose Hernandez is. De lássuk, mit jelent a játékvezető személye a csapatoknak.

"Sajnos természetes, hogy mi is hibázunk, hiszen emberből vagyunk, nekünk is vannak jobb és rosszabb mérkőzéseink. Lehet minket kritizálni, ez rendben is van, de elvárjuk, hogy tisztelettel tegyék ezt. Kassai képességei és karrierje a bizonyíték, hogy egy igazán jó játékvezetőről van szó" - állt ki Hernandez a magyar játékvezető mellett.

Fotó: barcablaugranes.com

A 34 éves sporiról mindkét csapatnak bőségesen lehetnek jó, illetve rossz emlékei, hiszen idén a Madridnak négyszer, a Barcelonának háromszor vezetett mérkőzést. Teljesen elégedett egyik fél sem lehet, hiszen a katalánok a Betis ellen veszítettek vele két pontot (ráadásul itt volt egy meg nem adott Barca-gól is Hernandez számláján), míg a listavezető Sevilla másik csapatától szenvedett vereséget még január közepén a fiatal játékvezető közreműködése mellett.

"Mi akkor nyerünk meg egy mérkőzést, ha minden ítéletet jól hozunk meg. Ez azonban nagyon-nagyon nehéz, mert annyi minden történik egy mérkőzésen, ráadásul azonnal kell eldöntenünk egy-egy szituációt. Minden játékvezető igyekszik tudása legjavát nyújtani úgy, hogy jelenléte ne legyen hatással a mérkőzés végeredményére".

Hernandez Hernandez nem először vezet majd vasárnap El Clásicót, alig több, mint egy éve a Camp Noúban dirigált, amikor a Real Madrid 10 emberrel tudta megnyerni a derbit Katalóniában.

A spori akkor a 84. percben második sárgával kiállította Sergi Ramost. A játékvezető számlájára akkor többek közt azt írták fel, hogy későn szórta ki a Real kapitányát, míg nem adott meg egy szabályos gólt a Realnak, vagyis mindkét oldalra volt egy-egy komoly tévedése.

"Mindig megnézzük utólag a találkozókat és elemezzük azokat. Fontos, hogy megvizsgáld a hibáidat és próbáld nem elkövetni őket újra vagy legalábbis minimalizálni azok számát. Óriási megtiszteltetés ugyanakkor, hogy egy éven belül két Clásicót is vezethetek, szeretném élvezni a lehetőséget és megélni a pillanatot. De mindenek előtt, nem hibázni!" - nyilatkozta az AS-nek a fiatal játékvezető.

Hernandeztől egyébként nem kell számítanunk visszafogott, gyáva bíráskodásra, bátran használja ugyanis lapjait. Az idei 19 meccsén 97 sárgát adott és öt játékost állított ki, míg tavaly a Clásicón Ramos kiszórása mellett még öt alkalommal mutatta fel a sárga lapot.

A mérkőzésre a bukmékerek 7,5-es határral engedik fogadni a lapok számát, amely a fent leírtak függvényében nem tűnik rossz ötletnek.

[2300832] 2017-04-23 20:45:00 Real Madrid - Barcelonax;