Bajnokok Ligája

A terror árnyékában győzött a Juventus

A Dortmund-Monaco mérkőzést szerdára halasztották a csapatbuszt ért támadás miatt. A Barcelonának ismét csodára van szüksége.

Noha Neymart három bajnokira eltiltották a La Ligában, természetesen a Bajnokok Ligájában még a brazil volt Suárez és Messi mellett a kezdőben. A Barcelona tehát a szokásos 4-3-3-mal kezdett, míg a Juventusnál Higuaín volt az ék a 4-4-1-1-es formációban.

Dybala (21) volt a meccs egyik hőse, a fiatal argentin két gólt szerzett

Egyértelműen a Juventus kezdett jobban, amely már a 3. percben veszélyeztetni tudott Higuaín fejesével - ezt még védeni tudta Ter Stegen. A 8. percben viszont honfitársa, Dybala egy remek tekeréssel juttatta előnyhöz a torinói gárdát.

A 21. percben Buffon bravúrjára volt szükség, hogy Iniesta ne egalizálja az állást, a világbajnok középpályás ziccerben lőhetett Messi elképesztő passzát követően, ám a rutinos hálóőr a helyén volt.

Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon nem, szinte azonnal, az ellenakcióból megduplázta előnyét a Juventus. Ezúttal nem Cuadradótól, hanem Mandzukictól kapott csodálatos labdát Dybala és szenzációsan tekert a rövid sarokba. 2-0, bajban a Barcelona!

A félidő második felében mezőnyfölényben futballozott a katalán gárda, ám a Juventus szoros emberfogása mellett Suárezék nemigen jutottak levegőhöz, helyzetet pedig csak ritkán tudtak kidolgozni.

A fordulást követően meglepő módon a Juventus egyáltalán nem állt vissza, olyannyira, hogy Giorgio Chiellini fejesével ők szerezték a következő találatot, háromgólos előnyhöz juttatva ezzel a Juvét. 35 perc volt hátra és nem volt mese, a Barcának rohamoznia kellett.

Ám a szükség nemhogy gólokat, még helyzeteket sem szült, a Juventus továbbra is sziklaszilárdan állt a lábán. A végeredmény tehát maradt 3-0, a Barcának pedig ezek után nem kisebb csodára lenne szüksége, mint a PSG ellen néhány héttel ezelőtt.

A Borussia Dortmund-Monaco mérkőzést vélhetően terrorcselekmény miatt az UEFA elhalasztotta. A támadás a dortmundi csapatbuszt érte, amely mellett vagy amely alatt egy kereszteződésben történt több robbanás. Az incidens során Marc Bartra megsérült, kórházba kellett szállítani.

A találkozót biztonsági okokból elhalasztották, a pótlásra szerdán 18 óra 45 perctől kerül sor.

2017-04-11;42