Női kézi BL

Ennyire azért nem kéne lenézni a Fradit!?

Péntek este a Ferencváros a címvédő CSM Bukarest otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A fogadóirodák szorzói alapján Szucsánszki Zitáéknak nem sok esélyük van a győzelemre. De vajon tényleg ez a realitás?

Pénteken az év egyik legfontosabb mérkőzése vár a Ferencváros női kézilabdacsapatára, hiszen a a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a címvédő CSM Bukarest otthonában látogatnak. Elek Gábor csapatának nem titkolt célja volt a szezon előtt, hogy bekerüljön a budapesti Final Fourba, ennek megfelelően pedig tulajdonképpen az egész szezonban remekül kézilabdázott a gárda a Bajnokok Ligájában.

A középdöntős csoportot végül az utolsó fordulóban elveszített rangadó miatt nem nyerte meg a Fradi, de a második hely önmagában is remek eredmény, az viszont már inkább pech, hogy a másik csoport kavarodása miatt a CSM Bukarest lett az ellenfél.

A román bajnok a tavalyi négyes döntőben abszolút underdognak számított, ám egységességének és remek egyéni teljesítményeinek köszönhetően meglepetésre elhódította a legrangosabb európai trófeát a Győri ETO orra elöl.

Bár az ősszel a bukarestiek közel sem tűntek meggyőzőnek, tavaszra jobb formába lendült a csapat, így a lehető legjobb időszakban ível felfelé a pályája. Talán ennek is köszönhető, hogy a fogadóirodák egyértelműen a románok mellett tették le a voksukat, hiszen a háromesélyben kínált szorzójuk csupán 1.25-ös értékű. 

A mostani BL-szezonban a Fradi vendégjátékai alkalmával két ízben fordult elő, hogy ilyen kevés esélyt adtak Szucsánszkiéknak: az őszi Vardar Szkopje elleni csoportmeccsen (1.10), majd a februári podgoricai középdöntős találkozón (1.30) is filléreket fizetett a hazai.

Csakhogy mindkét meccsen borította a papírformát a Fradi: Macedóniában remizett (27-27), a Budocsnoszt ellen pedig a szezon egyik legnagyobb győzelmét aratta (25-33).

A bukaresti arénában nem könnyű az élet, a közel négyezres hazai publikum biztatása mellett a CSM bárkire veszélyes ellenfél. A mostani szezonban egyedül a Győr tudott a román fővárosban meccset nyerni, ezen kívül még a Larviknak sikerült egy döntetlent összehoznia itt és ennyi.

A világsztárok sorával felálló románok tehát valóban favoritnak tekinthetőek a pénteki találkozón, azonban véleményünk szerint nem olyan mértékben, mint ahogy azt az oddsok is mutatják.

1x2    
CSM Bukarest Döntetlen Ferencváros
1.25 11.25 4.05