Miami Open

Van-e érték Federer szorzójában?

Négyszeres pénzt fizetnek, ha a svájci géniusz Miamiban is átmasírozik a mezőnyön és megkaparintja a trófeát.

Korábban már górcső alá vettük, hogy mennyi esélye van Roger Federernek újra világelsőnek lenni, most pedig arra keressük a választ, hogy megéri-e rá fogadni a hétfőn elrajtolt Miami Openen. Az ugyanis nem kérdés, hogy idén egyelőre a svájci géniusz a mezőny legjobbja, elég csak a 2017-ben összegyűjtött pontok listájára tekintenünk: Federernek közel dupla annyi van, mint a második helyen álló Rafael Nadalnak. 

Federernek Miami nem olyan kedves helyszín, mint Indian Wells volt, hiszen amíg Kaliforniában immáron ötszörös bajnoknak mondhatja magát, addig Floridában csupán kétszer bizonyult ő a legjobbnak, ráadásul a legutolsó sikernek is már 11 éve. Ugyanakkor ebben az időszakban, amíg nem sikerült nyernie, hétszer Novak Djokovics, kétszer Andy Murray, egyszer-egyszer pedig Andy Roddick és Nyikolaj Davigyenko diadalmaskodott. Na már most közülük senki nem lesz itt, utóbbi kettő már visszavonult, előbbi kettő pedig egyaránt sérülés miatt marad távol. 

Ettől függetlenül azonban nem lesz egyszerű dolga a svájcinak, már a harmadik körben összefuthat Juan Martín del Potróval, a negyeddöntőben Dominic Thiemmel, az elődöntőben pedig Stan Wawrinkával. Persze Indian Wellsben is brutális sorsolást kapott, és azt is megoldotta, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy Miamiban már kevésbé fekszik neki a borítás, ráadásul másfél hét tenisszel a lábában kell megküzdenie a magas páratartalommal. 

Kitől kell a legjobban tartania? Úgy véljük az osztráktól, aki remek formában játszott a múlt héten, tavaly pedig kétszer is legyőzte Federert, tehát biztosan nem fog Thiem megijedni a lehetőségtől,

Összegezve tehát, az idei játéka alapján tetszetős a svájcira kínált 4.00-es odds, azonban érteket nem látunk benne, hiszen a döntőig vezető útja nagyon nem ígérkezik könnyűnek, a múltja Miamiban pedig nem olyan fényes. 

Papírforma szerint a fináléban egyébként a Rafael Nadal, Kei Nisikori, Milos Raonic trióból kellene ellenfelet kapnia. Főleg a japánra lesz érdemes figyelni, akinek ez félig hazai pálya, Djokovics és Murray távollétében pedig hatalmas lehetőség számára, hogy megnyerje pályafutása első 1000-es versenyét. Nadal is veszélyes, ám bármennyire is fura, soha nem nyerte még meg ezt a Masterst. Ez nagyban köszönhető a borításnak is, hiába lassú, a pörgetéseknek nem kedvez, így Rafa erényei sem domborodnak ki annyira Miamiban.

Ki lesz a Miami Open bajnoka?
Játékos Odds
Roger Federer 4.00
Rafael Nadal 6.00
Kei Nisikori 8.00
Milos Raonic 9.00
Stan Wawrinka 10.00
Nick Kyrgios 13.00
Grigor Dimitrov 17.00
Juan Martín del Potro 19.00
Dominic Thiem 26.00