NB II

Rangadók sora a másodosztályban - íme a kombink

Az élen álló csapatok közül több is rangadót játszik, míg a listavezető előtt kötelező győzelem áll. Izgalmas forduló elé nézünk.

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

NB I híján most néhány napig be kell érnünk a másodosztályú küzdelmekkel, ám a Merkantil Bank Ligában csütörtökön és vasárnap is fordulót rendeznek, így unatkozni aligha fogunk. A másodosztály élmezőnye igen szoros, három csapat is harcban áll a két feljutó helyért, így nem árt górcső alá venni az aktuális forduló mérkőzéseit.

   
  1 x 2
Kozármisleny-Nyíregyháza 2.70 3.05 2.30
Dorog-Siófok 2.05 3.15 3.05
Szeged-Mosonmagyaróvár 1.90 3.20 3.45
Cegléd-ZTE 3.15 3.20 2.00
Budaörs-Csákvár 2.00 3.20 3.15
Soroksár-Cigánd 1.30 4.10 8.50
Szolnok-SZEOL 1.40 3.65 7.00
Kisvárda-Sopron 1.70 3.25 4.30
Balmazújváros-Vác 1.85 3.20 3.65
Puskás Akadémia-Békéscsaba 1.40 3.65 7.00

Papíron az élen álló Soroksár SC dolga lesz a legkönnyebb csütörtökön, a listavezető a kiesőhelyen álló Cigánd ellen kötelező jelleggel kell behúzza a három pontot. A borsodi csapat gyengén kezdte a tavaszt, négy meccsen két pontot szerzett, noha két meccsen is kiesési rangadót vívott, így szépen lassan lemondhat az idei szezonról. A Sori viszont termékenyen szerzi a pontjait és tartja a lépést a Puskás Akadémiával, az NB I-re beadott licenckérelem pedig azt jelenti, nem várhatunk leadott pontokat Gyepes Gáboréktól. Bár a Soroksár szorzója csupán 1.30, mi bátorkodunk ennyiért is bizalmat szavazni a listavezetőnek.

1.40-ért viszont nem feltétlenül éri meg fogadni a Puskás Akadémiára, noha a felcsútiak remekül szerepelnek otthon, a Békéscsaba viszont borzalmas idén. Emlékezhetünk, a Békéscsaba egyszer már megsemmisítő csapást mért Sándor Györgyékre, így a fogadóiroda által megállapított oddsban kevés értéket látunk.

Ezúttal alacsony az odds Pintér Attila fiaira

A nap rangadóját a Balmazújváros és a Vác vívja egymással, egy esetleges váci siker pedig nagyon érzékenyen érintheti a hajdúsági együttest. Mint azt a balmazújvárosi honlapon is olvashatjuk, a harmadik helyen álló alakulat biztosan motiváltan lép majd pályára, hiszen ősszel Nagy Tibor fiai örülhettek a dunaújvárosi mérkőzésen, így őket fűti a visszavágás vágya. A júliusi 4-2-t megelőzően viszont a Balmaz háromszor is legyőzte a piros-kékeket, így hiába a vendégek szenzációs idénye, inkább a hajdúsági csapat győzelmére éri meg fogadni.

Kombink második mérkőzése azonban mégsem a Balmaz lesz, hanem egy még ennél kicsit bátrabb tipp, a nyíregyháza győzelme a Kozármisleny ellen. A Szpari két 1-0-s sikerrel jelezte, még kár lemondani róluk, Véber György csapata ráadásul játékban is szépen javulgat. "Erőnlétileg nem lesz gondunk, és abban bízom, hogy játékban sem, sőt szeretném ha megint előrébb lépnénk. A védekezés sokat javult, legutóbb Siófokon is egy helyzete volt csak az ellenfélnek, remélem hátul most is stabilak leszünk, támadásban viszont hatékonyabbnak kell lennünk. Ezúttal is győzni akarunk, és szeretnénk visszavágni a Kozármislenynek az őszi vereség miatt" - mondta a mester. És bizony van is miért revansot vennie a szabolcsi együttesnek, hiszen ősszel egy laza négyest vágott a Misleny Nyíregyházán, igaz, az elmúlt hónapokban vajmi kevés sikerélmény jutott számukra. Sándor Tamásék az utolsó 12 meccsükből csupán 7 pontot szereztek, így annak ellenére is a vendégek sikerére fogadunk csütörtök délután, hogy idén már kétszer legyőzte a Misleny a Szparit. Az odds jó, egy próbát így megér a tipp!

hatharom.com
Soroksár és Nyíregyháza nyer
@2.99
2017-03-16;9117
211147