E-sport

Szokásos meglepetések vagy végre lenyugodtak a kedélyek?

  • Thanatos

Ezen a héten is elkaphatunk néhány zsíros oddsot az NA LCS-n. Lássuk, Thanatos szerint mire érdemes tippelni!

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

NA LCS 7. Hét

10 csapat küzd egymással Bo3 szériákban, tehát minden ütközet 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 9 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 6 helyezett jut be. A meccsnapok és a kezdés: Péntek 24:00, Szombat 21:00, Vasárnap 20:00.

Jelenlegi állás

Észak-Amerika lassan befejezi az idei Tavaszi Évad alapszakaszát, aminek köszönhetően egyre nagyobb és nagyobb nyomás helyeződik a csapatokra és a játékosokra. Persze nem szabad még annyira előrerohanni, ám egyértelműen látszik, hogy egyes csapatok (pl. Team Liquid, Phoenix1) kétségbeesetten próbál minél jobb embereket leigazolni, esetleg felvásárolni másoktól a kulcsfontosságú neveket. Ha valahol, akkor az NA LCS-ben amúgy is elmondhatjuk, hogy mindenki igyekszik a legjobbat kihozni magából, hétről hétre fejlődni és minden mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdeni. Amennyiben egy társaság kicsit elragadtatja magát, azonnal belefut egy buktatóba, egy hatalmas vereségbe akár. Nem véletlen a folyamatos fluktuáció a papírforma és a meglepetés eredmények között, a nehezen bejósolható végkifejlet. Cserébe kifejezetten izgalmas régiót kapnak a nézők. Na, de ne kanyarodjunk túlságosan el, hiszen itt az ideje megnézni a kiemelt mérkőzéseket!

Kiemelt mérkőzések:

TL vs. C9 [Péntek24:00]

Ha a múlt héten ütköztünk volna bele ebbe a mérkőzésbe, nehezen tudom elképzelni, hogy a kiemeltek között landolt volna. A Team Liquid viszont csinált két olyan igazolást a lövész és támogató pozícióra, amelyből kifejezetten jól is kijöhetnek. Sajnos a középső ösvényen még mindig a régi lövészük játszik, a hirtelen ösvényváltás egyik hétről a másikra, pedig sosem fizetődött még ki. Vagy elég kevésszer ahhoz, hogy kicsit pesszimisták legyünk. A megborult csapatösszeállítás, különböző cserék és csere lehetőségek, az összhang és a kifinomult közös kommunikáció szintjének csökkenése mellett is viszont úgy gondolom, hogy érdemes a TL-ben hinni. A Cloud9 egyértelműen ügyesebb és jobb jelenleg, a papírforma is nekik dolgozik, ám az új erőviszonyok okozhatnak meglepetéseket. Még a fogadóirodáknak is, hiszen senki nem tudja, hogy mit tud majd letenni az asztalra a TL a változtatások után ;)

Thanatos-tipp: TL 1– 2 C9

CLG vs. C9 [Vasárnap20:00]

A hét másik érdekessége ismételten egy Cloud9 ütközet. Úgy fest, hogy ezen a héten velük történnek az igazán izgalmas dolgok. Persze ezt még nem tudja senki biztosan, de a CLG teljesítménye az utóbbi időben nagyot ugrott. Hétről-hétre mutatnak valami fejlődést, ráadásul mostantól nekik sem babra megy a játék: ha nem veszik túlságosan komolyan, könnyedén kicsúszhatnak a rájátszásból. Ezért harcolniuk, küzdeniük kell majd a héten. Hiába is van szó a Cloud9 felettébb erős és ügyes társaságáról, látszik a lehetőség az izgalomra és a kiegyenlített csatákra. Ráadásul a C9 nem egyszer nyújtott már hullámzó teljesítményt, vagy botlott el egy kis kavicsnak tűnő ellenfélben. A CLG győzelemhez nagy bátorság kell, az egy győzelem megszerzésére a szérián belül viszont látni bőven esélyt. Vajon a nagy hullámzások közepette a CLG vagy a C9 lesz éppen magasabban vasárnap?

Thanatos-tipp: CLG 1– 2 C9

Oddsok a mérkőzésekre
Team Liquid: 3.75 Cloud9: 1.25
FlyQuest: 1.72 Phoenix1: 2.00
CLG: 1.57 Team Dignitas: 2.25
EnVyUs: 6.00 Team SoloMid: 1.11
FlyQuest: 1.53 Immortals: 2.37
Phoenix1: 1.36 Echo Fox: 3.00
CLG: 2.62 Cloud9: 1.44
Team Liquid: 1.25 EnVyUs: 3.75
EchoFox: 2.00 TeamDignitas: 1.72
Immortals: 3.40 Team SoloMid: 1.30

Többi mérkőzésre tippek:

FLY vs. P1 [Péntek ~03:00] 2 - 0

CLG vs. DIG [Szombat 21:00] 2 - 1

NV vs.TSM [Szombat 21:00] 0 - 2

FLY vs. IMT [Szombat ~24:00] 2 – 0

P1 vs. FOX [Szombat ~24:00] 1 - 2

FOX vs. DIG [Vasárnap 20:00] 1 - 2

IMT vs. TSM [Vasárnap ~23:00] 0 - 2

TL vs. NV [Vasárnap ~23:00] 2 - 1

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.