Leicester City

Játékosai rúgatták ki Ranierit?

Több angol lap szerint is Jamie Vardyék erőszakolták ki az elnöknél, hogy Ranierit menesszék.

Mint arról mi is beszámoltunk, Claudio Ranierit kevesebb, mint egy évvel a bajnoki címet követően menesztették a Leicester City éléről. Az utolsó pofont a Sevilla adta az olasz mesternek, noha a Rókák a gyenge játék ellenére biztató 2-1-es vereséget szenvedtek a Pizjuanban. Ám úgy tűnik, hogy a döntő szó mégsem a tulajdonosé, Vichai Srivaddhanaprabháé volt, hanem a játékosoké.

Jamie Vardy lehetett az egyik felelős - Fotó: BT Sport

A Sky Sports információ szerint ugyanis a sevillai zakót követően a játékosok elmondták a tulajdonosnak, hogy Ranieri viszonya mennyire megromlott velük, ahogyan az egyik segédedzővel, Craig Shakespeare-rel is. A Leicester közleménye szerint Ranieri eltávolítása "fájdalmas, de szükséges" lépés volt annak érdekében, hogy ne essen ki a csapat. Az ősz mestert két másik segédedző is követte.

A dolog azért is érdekes, ugyanis néhány napja még a klub közleményben biztosította a szurkolókat, hogy a gyenge eredmények ellenére is a bajnoki aranyéremig menetelő csapat edzője vezetheti továbbra is a Rókákat. "A korábbi spekulációk fényében a Leicester City Football Club szeretné tisztázni, hogy Claudio Ranieri a klub maximális támogatottságát élvezi."

Sőt, még Danny Simpson hátvéd is úgy nyilatkozott, mindenki Ranieri mögött áll és együtt kell átvészelniük ezt a nehéz időszakot.

Wes Morgan sem állt ki a mester mellett

Simpson ugyan nem, ám több kulcsjátékos is érintett lehetett az olasz edző megfúrásában a The Times szerint. A napilap kiemeli, hogy feszültséget keltett a csapaton belül, hogy Ranieri gyakran Musát játszatta Demarai Gray helyett, ahogyan a nigériai támadó kezdett Sevillában is.

A The Times szerint Kasper Schmeicher, Robert Huth, Wes Morgan, Danny Drinkwater, Andy King és Jamie Vardy is Ranieri menesztéséért protezsált a tulajdonosnál.

Ranieri menesztését követően a fogadóirodák szerint Roberto Mancini lehet a City következő mestere.

209498