La Liga

Sokba fájhat a Barcának a bíró bénázása

1-1-es döntetlent játszott vasárnap este a Barcelona a Villarreal vendégeként, így a katalánok vesztett pontok tekintetében már 8 egység hátrányban vannak a listavezető Real Madriddal szemben. Van még innen visszaút a címvédőnek?

Ahogy azt várni lehetett, a Villarreal alaposan megnehezítette a címvédő Barcelona dolgát a spanyol bajnokság vasárnap esti rangadóján. A katalánok az egész mérkőzésen komoly mezőnyfölényben játszottak és szép számmal alakítottak ki helyzeteket is, ám a befejezéseknél ezúttal is hiányzott a kellő koncentráció, így kis híján vereséget szenvedtek az El Madrigalban, pontosabban immáron az Estadio de la Cerámicában.

Messi parádés gólja

A Villarreal azt játszotta, amit játszania kellett, zárt védekezésből indított kontrákkal operált, Sansone pedig a második félidő elején gólra is váltott egy elfutást. A hazai vezetés után a Barca még nagyobb nyomást helyezett vendéglátójára, ám a gól csak nem akart összejönni, Neymar és Suárez ziccereket rontott, Messi pedig a kapufát is eltalálta. Végül mégis az argentin húzta ki a csávából  csapatát, egy 90. percben zseniálisan elhelyezett szabadrúgásgóllal megmentette az egyik pontot a Barcának.

Az egyik tizenegyesgyanús eset Messi lövésénél

A találkozón több véleményes bírói ítéletet is sújtotta a vendégeket, a visszajátszások alapján két kezezésgyanús büntetőt sem fújt be a játékvezető a Barcelonának, igaz, Mascherano a másik oldalon is gyanúsan ért a labdába. A katalán drukkerek nehezen tudták féken tartani az indulataikat a különböző fórumokon, a csapat egyik oszlopos tagja pedig szintén felháborodott hangnemben nyilatkozott.

Piqué a meccs után bemutatott a liga elnökének, Javier Tebasnak

"A bajnokság mostantól nem rajtunk múlik, hanem a Real Madridon, amely a legerősebb csapat jelenleg".
- Luis Enrique -

"Két tiszta tizenegyes volt Bruno részéről. Egyértelmű volt mindkét eset. Mascheranoé is kezezés volt, de az nem volt szándékos" - kommentálta a játékvezető hibáit Gerard Piqué, aki szerint az elmúlt időszakban megszaporodtak a csapatát sújtó ítéletek. A világbajnok védő a Bilbao elleni kupameccset követően is kritizálta a bírót egy meg nem adott büntető miatt, és bár akkori nyilatkozata miatt eltiltásra számíthat, ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.  "Ugyanazt gondolom, mint a kupameccs után mondtam. Minden héten adnak rá okot, ami miatt így kell nyilatkoznom. Mindenki megbizonyosodhat az esetekről a saját szemével, teljesen világos mi történt ma a pályán" - fogalmazott a lefújás után Piqué.

Ez pedig a másik kezezésgyanús eset

SPANYOL BAJNOKSÁG 2016/17    
Real Madrid 1.35
Barcelona 3.20
Atletico Madrid 44.00
Sevilla 62.00

Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a Barcelona ideiglenesen öt pontra zárkózott fel az élen álló Real Madridra, amely viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így nyolc pontosra is duzzaszthatja előnyét. A két gigász közé perpillanat beférkőzött a Sevilla, amely vasárnap az élen álló királyi gárdát látja vendégül.

A fogadóirodák szerint a Barcelona hétvégi remije el is döntötte a bajnokságot, a Real Madrid végső sikere mindössze 1,35-ös szorzóval fogadható, míg a Barcelona címvédése pénzünk háromszorosát érné.

 

Szerinted ki nyeri a spanyol bajnokságot (2016/17)?x;

Ezzel együtt nem tartjuk túl nagy üzletnek most beszállni a Real bajnoki címébe. Egyrészt messze még a bajnokság vége, másrészt Zinedine Zidane csapata elképesztő jó sorozatban van, aminek egyszer viszont vége szakad majd. Az 1.35-ös odds már akár a jövő héten emelkedhet, hiszen a Sevilla otthonában nem lesz könnyű dolga a listavezetőnek, ha pedig pontot vagy pontokat veszít, nyomban szűkülhet az olló a két favorit között.

[2300672] 2017-01-08 20:45:00 Villarreal - Barcelonax;
211384
10639#00