Sportfogadás

Ezt várjuk mi - szakértői tippek a Barcelona-Real Madrid klasszikusra

Természetesen a hatharom.com-nál is tűkön ülve várjuk a Barcelona-Real Madrid klasszikust, amely ütközet kapcsán már nagyban megy az esélylatolgatás. A kezdés előtt néhány órával megkérdeztük tippmestereinket, mit várnak ők a találkozótól.

Varin

Négy éve nem született döntetlen ebben a párharcban a La Ligában, éppen itt az ideje! Úgy hiszem, ha igazán meg akarná nyerni ezt a mérkőzést a Real Madrid, nem lenne kevesebb esélye begyűjteni a három pontot, mint a házigazda Barcelonának, de bármennyire is sokat nyerhet a Madrid egy győzelemmel, az egy pont nekik itt tökéletes lenne. Nincsen Kroos, nincsen Bale, visszatérhet azonban Iniesta - mindezek a tények inkább a hazaiak felé billentik a mérleg nyelvét, ezért is gondolom, hogy Zidane látatlanban azonnal aláírná a remit. Azt még nem döntöttem el, hogy a Barcelona gyenge formája és a Real Madrid - szerintem - óvatos, labdabiztos játéka majd egy 0-0-t vagy egy 3-3-at jelent-e, mindenesetre jó lesz nekem a 3.85-ös döntetlen.

Tipp: Döntetlen @3.85

Kattints a képre a játékért!

mr.blonde

Nagy a meccs tétje, bár ezzel újat nem mondtam, mert mindig az. Egyik csapat sincs most csúcsformában, a Barcelona jobbára Lionel Messitől függ, a Real Madrid hozza ugyan a meccseit, de közel sem lehengerlő játékkal. A Barca számára létkérdés a győzelem - de legalábbis a vereség elkerülése -, hazai pályán esélyese is a mérkőzésnek. A Real soraiban több fontos láncszem is hiányzik majd, így pedig Zidane-nak nem lesz könnyű dolga megtalálni a megfelelő felállást. Szerintem mindkét vezetőedző szeretné a biztos védekezést és az ellenfél sztárcsatárainak semlegesítését látni övéitől, éppen ezért a szokásos feszült légkört várom a találkozón. A meccs délután kerül megrendezésre, ez némileg szokatlan lehet a játékosoknak. Fogadási szempontból nehéz ev-s tippet találni, ezért egy kicsi meredekebb választásra voksolok. 

Tipp: Gólszám 2-3 @2.20

Tomihmv

Közhely, de senkinek sem az az érdeke, hogy már december elején eldőljön a spanyol bajnokság, kivéve persze a Real Madridot. Azonban, ha tavaly összejött az, hogy a bombaformában lévő Barcelona otthonában nyerni tudott a sok gonddal küzdő Királyi Gárda, aminek köszönhetően roppant szoros lett a végjáték - az utolsó forduló utolsó percéig nyitott volt a küzdelem -, akkor szerintem idén is szorosabbá teszik a felek a La Liga küzdelmeit. Egyébként is, hiába vannak jobb eredményei mostanában a Madridnak, a fővárosiaknak néha már csak szerencséjüknek - lásd a Gijón büntetőjét a hajrában a múlt héten - köszönhetik, hogy ennyire menetelnek. Egyébként is, amíg a hazaiaknál szinte minden kulcsjátékos - egyedül Iniesta hiányozhat - bevethető lesz, addig a vendégeknél Bale, Morata, Kroos, Varane és Coentrao biztosan, míg Kovacic vélhetően kihagyja a klasszikust. Így pedig nem lennék meglepődve, ha barcelonai sikerrel érne véget a felek mérkőzése, ami egyébiránt azt jelentené, hogy az első négy helyezett között mindössze hat pont differencia lenne a spanyol bajnokságban, feltéve, ha a Sevilla és az Atlético Madrid is hozza a kötelezőt.

Tipp: Barcelona @1.85

Cipolla

A Barcelona oddsában semmi érték nincsen, sőt érdemes inkább a vendég oldalról megközelíteni a meccset. Bár egyik csapat sincs csúcsformában, azért a Reál jobb formája egyértelmű, visszatér Casemeiro, szóval egyedül Bale fog hiányozni nagyon. A hazaiaknál viszont csak Messi az aki tartja a frontot, közepén vesztettek idén igazán teret a katalánok és a Modriccsal felálló Realnak áll a zászló ezen a téren. Ezáltal nem gondolom, hogy ki fog kapni a Madrid. Tipp:1-2

Tipp: 1-2 @11.50

[2300642] 2016-12-03 16:15:00 Barcelona - Real Madridx;