Spanyol foci

Két év börtönt kaphat a Barcelona sztárja

  • ivan

A spanyol államügyészség kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbírságot szabna ki Neymarra.

A Barcelona brazil sztárjával szemben korrupció gyanújával indult büntetőeljárás, a DIS brazil befektetői csoport feljelentése nyomán. Neymar 2013-as átigazolásával kapcsolatban robbant ki az ügy, a DIS a játékos árának 40 százalékára volt jogosult, de csak a hivatalos, 17.1 millió eurós összeg után kapott járulékot, miközben azóta kiderült, hogy legalább 83 millióba került a futballista.

A nyáron öt és fél millió euró bírságot fizetett a spanyol adóhatóságnak a katalán együttes, szeptemberben azonban a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen, így újra megnyithatták az ügyet.

A spanyol államügyészség szerdán kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbüntetést kért a brazil labdarúgóra. Sandro Rosell, a Barcelona korábbi elnökének öt év szabadságvesztést indítványoztak, míg a Barcelonára 8.4 millió eurós pénzbírság kiszabását kérte az ügyészség. A Barcelona jelenlegi elnöke, Josep Maria Bartomeu ellen azonban ejtették a vádakat.

Neymarnak egyébként nem valószínű, hogy ténylegesen börtönbe kell majd vonulnia, hiszen a spanyol törvények szerint a rövidebb időtartalmú büntetéseket két évre fel lehet függeszteni és mivel a Barca ásza még büntetlen előéletű, ezért vélhetően fel is függesztik majd a büntetést - feltéve, ha lesz egyáltalán - akárcsak annak idején Leo Messi és Javi Mascherano ügyében

[2363702] 2016-11-23 20:45:00 Celtic - Barcelonax;