Forma-1

Hamilton a favorit, de az eső bekavarhat

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Mercedes brit pilótája vasárnap, a Brazil Nagydíjon.

A hétvégén Sao Paulo látja vendégül a száguldó cirkuszt, avagy a Brazil Nagydíjra kerül sor, immáron 45. alkalommal. Az egyik legkedveltebb helyszín, nem csoda, hogy 2013-ban egészen 2022-ig hosszabbították meg a szerződést, tehát még jó ideig biztosan látunk futamokat az idénre újra aszfaltozott interlagosi pályán.

Kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy mi az a hat forgatókönyv, ami Nico Rosberg világbajnoki címét eredményezné a Brazil Nagydíjon.

A vb-címvédő Lewis Hamilton az elmúlt két futamon, Austinban és Mexikóban sem talált legyőzőre, és az első csatát itt Sao Paulóban is megnyerte csapattársával, Nico Rosberggel szemben, ugyanis megszerezte az idei 11. rajtelsőségét. Elég közel voltak egymáshoz, de ez annyira nem meglepő, hiszen a britnek nem kifejezetten ez a pálya a kedvence, soha nem is sikerült még a Brazil Nagydíjat megnyernie. Ettől függetlenül szép emlékek köthetik ide, 2008-ban egy elég emlékezetes versenyen szerezte meg itt az első világbajnoki címét. Rosberg tavaly és tavalyelőtt is elsőként láthatta meg a kockás zászlót az interlagosi pályán, ha pedig ez idén is így történik, akkor világbajnoknak mondhatja magát, Hamiltonnak matematikai esélye sem marad az előzésre. Óriási kérdés, hogy vajon leszakad-e az ég a futamon? Esőt jósoltak a hétvégére, a szombati időmérőn csak néhány csepp hullott, lehet a versenyen nem lesz ilyen szerencséjük. Hamilton mondjuk kifejezetten örülne neki, hiszen vizes körülmények között ő sokkal jobb, mint Rosberg. Neki nincs mit védenie, a németnek viszont annál inkább, így mi sorozatban harmadik alkalommal is a britnek szavazunk bizalmat, annak ellenére, hogy az eső nyilván mindig egy plusz rizikó faktor, ha szereti valaki, ha nem.

hatharom.com
Hamilton nyeri a Brazil Nagydíjat
@1.60

A dobogó harmadik fokáért szokás szerint a Red Bull és a Ferrari lesz harcban. Talán mondhatni kisebb meglepetésre Kimi Raikkönen szerezte meg az időmérőn a harmadik rajtkockát. Ismerve azonban, hogy milyen kavarodás szokott lenni az interlagosi pálya első kanyarjában, így nagy előnyt nem élvez a finn a riválisaival szemben. Pláne, hogy másfél tizeden belül autóztak négyen, mellőle egyébként Max Verstappen indul majd, ami soha nem egy életbiztosítás. A harmadik sor Sebastian Vettelé és Daniel Ricciardóé. A mexikói adok-kapok után az lenne a meglepő, ha ők hárman gond nélkül eljönnének az elején... 

A középső régió második felében a Williams és a Force India harcol a konstruktőri negyedik helyért. A brit istálló nagyon csúnyán elszúrta az időmérőt, sem az év végén visszavonuló Felipe Massa, sem pedig Valtteri Bottas nem jutott be a 10 közé, ellentétben a Force India pilótáival. De nem kell azért temetni a Williamst, hiszen szabadon választhatnak gumit, amiből még akár sokat is profitálhatnak. Aki meglepetést okozhat, az a Haas, Romain Grosjean a hetedik, Esteban Gutierrez pedig a 12. helyről várja a rajtot. Aki így a szezon hajrájában kockáztatós kedvében van és nagyot szeretne nyerni, fogadja meg 6.00-os oddson, hogy mindketten pontszerző helyen végeznek

Ki nyeri a Brazil Nagydíjat? - a    szorzói
Pilóta Odds
Lewis Hamilton 1.60
Nico Rosberg 3.55
Max Verstappen 11.50
Daniel Ricciardo 12.00
Sebastian Vettel 21.00
Kimi Raikkonen 23.00