Forma-1

Hamilton Mexikóban is elkenheti Rosberg száját

A címvédő brit pilóta Mexikóban tovább faraghatja a hátrányát a világbajnoki éllovas német csapattársával szemben.

Öveket becsatolni, sombrerót feldobni, este jön a Mexikói Nagydíj, amely tavaly csatlakozott újra a száguldó cirkuszhoz. Jó döntés volt berakni a versenynaptárba, egyrészről, mert elég érdekes vonalvezetésű pálya, másrészről pedig iszonyatosan sokan látogatnak ki. Zseniális megoldás volt a tervezőtől, hogy egy baseball stadiont alakítottak át és vezették be oda is a pályát. Elég látványos a zsúfolásig tele lévő lelátók között kanyargó mezőny. A legnagyobb kihívást azonban a ritkább levegő okozza a csapatoknak, illetve a pilótáknak, a pálya ugyanis a tengerszint felett 2200 méterrel helyezkedik el. Sehol máshol nem mennek még csak 1000 méter fölé sem. Szóval elég extrémek a körülmények, a hűvösebb időben ráadásul pokoli nehezen tudják az abroncsokat felmelegíteni, az időmérő alatt is láthattuk mennyire szenvedtek a tapadással. 

Ettől függetlenül természetesen a két Mercedes volt a leggyorsabb, a pole-ból Lewis Hamilton indulhat, aki bő két tizedet adott Nico Rosbergnek. A német végig lassabb volt csapattársánál, sokáig úgy nézett ki, hogy akár még a Red Bullok mögé is szorulhat, ám az utolsó pillanatban sikerült egy jobb kört előhúznia. De ahogyan múlt héten Austinban, most is van lemaradása Hamiltonhoz képest. Inkább hátrafelé kell majd tekingetnie, mert Daniel Ricciardo és Max Verstappen nincsenek messze tőle. A második hely ismét tökéletes lenne a németnek, szóval valószínűleg felesleges kockázatokat nem fog vállalni. A britnek viszont nincs más választása, nyernie kell, ha címvédésben gondolkozik. 

Mexikói Nagydíj
Hatharom-tipp: Hamilton nyer
TippmixPro @ 1.40

A dobogóért egyértelműen a Red Bullok harcolhatnak, a Ferrari ugyanis nagyon messze van még tőlük is. Olyannyira, hogy Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel elé még a Force Indiával Nico Hülkenberg is befurakodott. A tavalyi szereplését azért nem lesz nehéz felülmúlnia az olasz istállónak, akkor ugyanis még pontot sem sikerült szerezniük. Itt most lehet rizikózni, és megfogadni a top 6-ra egy nem Mercedes, Red Bull vagy Ferrari pilótát. Múlt héten Fernando Alonso és Carlos Sainz is a legjobb hat között végzett. Adja magát, hogy Hülkenbergre tegyünk, de az 1.57 nem túl csábító, annál inkább ismét Sainz vagy Alonso, akikre 6.50-es oddsot kínálnak. Nem lehet kizárni, hogy sikerül átugraniuk az eléggé szenvedő Williamseket. 

Két mexikói pilóta is van a mezőnyben, de egyiküknek sem sikerült valami jól az időmérő. Sergio Pérez a 12., míg Esteban Gutiérrez a 17. rajtkockából vághat neki a versenynek. A Haasnak vannak gondjai ezen a pályán, Pérez viszont alkothat még, hiszen van potenciál az autóban, ezt Hülkenberg bizonyította. Pérez elég jól szokott bánni a gumikkal, egy jó stratégiával sokat jöhet előre, akár még csapattársát is maga mögé utasíthatja, amire 2.40-es oddsot kínálnak az állami irodában.

Ki nyeri a Mexikói Nagydíjat? - a   szorzói
Pilóta Odds
Lewis Hamilton 1.40
Nico Rosberg 3.60
Daniel Ricciardo 11.00
Max Verstappen 10.25
Sebastian Vettel 30.00
Kimi Raikkönen 44.00