Forma-1

Közelített Hamilton, de még mindig Rosberg a favorit

  • Cesc18

A hétvégén az Amerikai Nagydíjon hét pontot faragott a hátrányából a címvédő brit pilóta.

Megszakadt a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton öt futam óta tartó nyeretlenségi sorozata, vasárnap Austinban pályafutása során negyedik alkalommal állhatott fel a pódium legmagasabb fokára. Ezzel még életben tartja a címvédésre az esélyeit, hiszen 33 pontról 26-ra csökkentette a hátrányát csapattársával, Nico Rosberggel szemben. Még három verseny van hátra, melyeken összesen 75 pont szerezhető.

Természetesen még mindig nagyon kényelmes helyzetben van Rosberg, hiszen ha innentől minden futamon csak másodikként intik le, Hamiltont pedig elsőként, akkor is behúzza élete első vb-címét. Persze egy technikai sportban nem a legokosabb dolog számolgatni, és ezt a német is pontosan tudja: "Ebben a sportban nem lehet csak sunnyogni, nem lehet matekozni. Ha így állsz hozzá, akkor már veszítettél is. Ezért is hajtok minden versenyen a győzelemre”- nyilatkozta Nico a Bildnek.

A hétvégén Mexikóba, majd Brazíliába, utolsóként pedig Abu-Dzabiba látogat a száguldó cirkusz. Mindhárom helyszínen Rosberg a címvédő, szóval szép emlékekkel utazhat majd ezekre a versenyekre. 

Az oddsok változtak valamelyest az Amerikai Nagydíj után, Hamilton esetében 4.70-ről 3.85-re csökkent, míg Rosbergnél egy 1.18-ról 1.25-re való emelkedést figyelhettünk be. De továbbra sem kérdés, hogy a bukmékerek toronymagas favoritnak tartják a német pilótát.

Ki nyeri a világbajnokságot?
Nico Rosberg Lewis Hamilton
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.85