Férfi kézilabda

A BL-győztes látogat a Szegedhez

A Bajnokok Ligája címvédő lengyel Kielce csapatát fogadja vasárnap a MOL-Pick Szeged.

A Bajnokok Ligája hivatalos honlapja ezt a találkozót választotta a forduló rangadójának, ami jogos dicséret, hiszen két remek formában lévő gárda méri össze az erejét.

A Szeged a múlt hétvégén meglepetésre nyerni tudott Zágrábban, míg a Kielce papírformának megfelelően győzte le a Kristiandstadtot.Két győzelmével a csoportot is a lengyel bajnok vezeti, a szintén két sikerrel álló Vardar és Szeged előtt.

Egymás elleni eredmények
06.03.16 BL Vive Kielce Szeged 27 : 26
20.09.15 BL Szeged Vive Kielce 31 : 30
06.12.14 BL Szeged Vive Kielce 26 : 27
04.10.14 BL Vive Kielce Szeged 37 : 32

A Szeged és a Kielce csatája több szempontból is érdekes. Egyrészt a két klub rendre megmérkőzött egymással az elmúlt kiírásokban, az eredmények pedig teljesen kiszámíthatatlanok voltak. AZ is különlegessé teszi ezt a párosítást, hogy komoly átjárás van az öltözők között: az egykori szegedi közönségkedvenc Dean Bombac már a Kielcét erősíti, míg Marin Sego és Denis Buntic éppen Kielcéből igazolt Szegedre.

Ami a hiányzókat illeti, Juan Carlos Pastor a teljes keretre számíthat, míg a másik oldalon Dusebajev három emberét lesz kénytelen nélkülözni: a balátlövő Michal Jurecki még a rehabilitációját végzi, a beálló Patryk Walczakot kedden megműtötték, hosszabb időre kidőlt, és a szintén balátlövő Piotr Chrapkowski sem bevethető, rá hat hónapos kihagyás vár Achilles-ín-sérülés miatt.

A bukmékerek szerint háromesélyes mérkőzésre van kilátás, ahol egy hajszállal a BL-győztes Kielce számít a favoritnak. A Szeged viszont támaszkodhat kiváló közönségére valamint arra, hogy a tavalyi évben ugyanebben a felállásban le tudta győzni a lengyeleket.

1X2    
Szeged Döntetlen Kielce
TippmixPro@2.25 TippmixPro@7.25 TippmixPro@1.85