Wimbledon

Cilic ismét megvicceli Federert?

Szerdán a férfiak negyeddöntős küzdelmeire kerül sor Wimbledonban, a szezon harmadik Grand Slam-viadalán.

Egyik negyedben sem jött össze olyan párosítás a legjobb nyolc között, ahol a két legmagasabban rangsorolt játékos csap össze. Ettől függetlenül persze izgalmas negyeddöntők lehetnek, hiszen több játékos élete lehetősége előtt áll, no meg a sztárok is végre úgy küzdhetnek egy Grand Slam-címért, hogy az uralkodó Novak Djokovics nincs már versenyben.

Elsőként a felső ág két mérkőzésére kerül sor. A legnagyobb várakozás természetesen a hétszeres bajnok Roger Federer és a 2014-es US Open-győztes Marin Cilic ütközetét övezi. A horvát játékos az egyetlen GS-címe megszerzésekor hatalmas meglepetésre többek között a svájci géniuszt is kiütötte, méghozzá három játszmában. Azóta nem találkoztak, tehát Federernek először nyílik esélye a revánsra. Nem mondanánk azonban a meccs toronymagas favoritjának a helvétet, annak ellenére, hogy egyelőre szettet sem veszített. Finoman szólva sem volt egy nehéz útja, amit jól bizonyít, hogy top 25-ös teniszezővel nem találkozott. Cilic minden szempontból egy más szint lesz, mint az eddigi ellenfelei, főleg, hogy a horvát kiváló formának örvend. Számára az elmúlt két esztendőben egyaránt a negyeddöntő volt a végállomás, szóval most már nagyon szeretne ennél messzebb jutni. Tavalyelőtt kis híján megverte Djokovicsot, tehát egyáltalán nem veszélytelen, és nyilván ez a Federer sokkal sebezhetőbb, mint a szerb. Nem mernénk itt győztesre tippelni, de arra jó esélyt látunk, hogy négy vagy öt szettben dőljön el a találkozó.

Roger Federer-Marin Cilic
Hatharom-tipp: 39.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

A továbbjutóra a Sam Querrey-Milos Raonic meccs győztese vár. Az amerikai azok után sem esett szét, hogy kiütötte a világelsőt, ugyanis remek tenisszel háromban oldotta meg a Nicolas Mahut elleni derbit. Ezek után a kanadai sem lehet túl nyugodt, aki viszont öt szettre kényszerült David Goffin ellen, és lehet, ha nem jön az esőszünet, akkor nem is tud fordítani. Querrey nem kaphatott volna jobb ellenfelet, hiszen Raonic ugyanúgy egy nagy püfölő nagy szervás, mint ő, tehát jó eséllyel az fog dönteni, hogy a rövidítésekben ki bírja jobban idegekkel. Az amerikai bízhat magában, miután Djokovics ellen nyert két tie-bréket. Szerintünk nem akkora underdog Big Sam, mint amit az oddsok mutatnak, hiszen a szetteken belül nüanszok dönthetnek, a nagyobb nyomás pedig egyértelműen Raonicon lesz.

Az alsó ágon két francia játékos is bejutott a legjobb nyolc közé. Óriási szenzáció, amit Querrey művelt, de a 32. kiemelt Lucas Pouille-tól meg aztán végképp nem lehetett ilyen menetelésre számítani, hiszen a fiatal gall úgy érkezett Wimbledonba, hogy előtte zsinórban hét mérkőzésen nem tudott füvön győzni. Az elmúlt két körben két nagy nevet, Juan Martín del Potrót és Bernard Tomicot búcsúztatta. Nagy kérdés mennyi maradt még benne, az ausztrál ellen ápolni is kellett. Arra nagyon kicsi esélyt látunk, hogy újfent borítsa a papírformát, ezúttal a 10. kiemelt Tomás Berdych ellen. Az egykori döntős cseh remekül oldotta meg az eddigi akadályokat, nem fog kegyelmezni a franciának sem.

A másik gall teniszezőnek, Jo-Wilfried Tsongának sincsen sokkal jobb sansza a hazai kedvenc Andy Murray ellen. Papíron nyilván ez egy klasszis párosítás, de Tso-tól nagyon összeszedett játék kellene ahhoz, hogy a győzelemben gondolkozzon, márpedig ezt tőle Grand Slam-tornán a nagy négyes ellen meglehetősen régen láthattuk legutóbb. Találkoztak már Wimbledonban, kétszer is, mindkét alkalommal Murray 3-1-re győzött. Nem gondoljuk, hogy most más kimenetel fog születni.

ATP Wimbledon, negyeddöntős párostíások - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds (TippmixPro)
14:00 Roger Federer-Marin Cilic 1.22 3.50
14:00 Sam Querrey-Milos Raonic 3.45 1.22
16:00 Jo-Wilfried Tsonga-Andy Murray 5.50 1.07
16:00 Tomás Berdych-Lucas Pouille 1.18 3.70