Copa América

Messi varázsolt és rekordot döntött - videó

Amíg az öreg kontinensen mindenki az Eb lázában ég, addig a tengerentúlon Lionel Messi parádézik.

Magyar idő szerint szerda hajnalban Argentína 4-0-ra legyőzte a házigazda Egyesült Államokat a centenáriumi Copa América első elődöntőjében. Az argentinok legjobbja Lionel Messi volt, aki két gólpasszal és csodálatos szabadrúgásgóllal segítette csapatát a győzelemhez, amely egyelőre megállíthatatlannak tűnik ezen a tornán. 

Ebben pedig nagy szerepe van a Barca ászának is, aki ismét hátára vette hazája válogatottját, a tornán már 5 gólnál jár, és komoly szerepe van abban, hogy Argentína hengerelt idáig. 

A szerdai győzelem azt is jelenti, hogy Argentína zsinórban a harmadik nagy világversenyén jutott be a fináléba, ám a 2014-es vb, majd a 2015-ös Copa América döntőjében is alulmaradt. Hogy ezúttal ki lesz a gauchók ellenfele, az egyelőre még kérdéses, csütörtök hajnalban Kolumbia és a címvédő Chile csap majd össze. 

Lionel Messi klubszinten már mindent megnyert, és az egyéni elismerések terén sem veszi fel a versenyt vele senki, ám az argentin válogatottal még nem alkotott igazán nagyot, egy Copa-győzelem viszont pótolhatná ezt a hiányosságot is. Az USA ellen szerzett bombagóljával ráadásul ő lett az argentin válogatott történetének legeredményesebb góllövője, megelőzve ezzel a legendás Gabriel Omar Batistutát, aki 54 alkalommal talált be a címeres mezben. 

"Természetesen boldog vagyok, de köszönettel tartozom a csapattársaimnak és mindenkinek, akivel korábban együtt játszottam. Ez a rekord az övéké is" - nyilatkozta a meccs után az immáron 55 válogatott gólnál járó Messi. 

A tornát megelőzően egyébként Argentína volt a favorit, a bukik 2.80-as szorzót fizettek az aranyérmükre. Szállítja a papírformát az Albiceleste?

Van egy jó szelvényed? Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!
[2156863] 2016-06-22 03:05:00 USA - Argentínax;