Felkészülés

Mire mennek Messiék a szaúdi listavezető ellen?

Szaúd-Arábiában folytatja a felkészülést az Inter Miami. Messiék hétfőn a szaúdi bajnokkal játszanak.

Bő három hét múlva kezdődik az MLS 2024-es szezonja, így az amerikai csapatok ezekben a hetekben végzik az alapozást és a felkészülést. Ennek jegyében utazott el az Inter Miami Szaúd-Arábiába, ahol előbb a bajnok Al Hilal csapatával, majd csütörtökön a Cristiano Ronaldóval felálló Al Nassr mérkőzik meg Rijádban. 

Az Inter Miami nem jutott be a play offba tavaly, így elég hosszú, több hónapos kihagyás várt a csapatra. Az idősebb játékosok - mint Messi vagy Busquets - annyira nem bánták ezt, hiszen profi pályafutásukhoz mérten szokatlanul hosszú téli pihenőre volt lehetőségük. 

Az Inter Miami kapcsán az elmúlt hónapok legnagyobb híre az volt, hogy leigazolták Luis Suárezt is, így az egykori legendás Barcelonából immáron négyen - Messi, Alba, Busquets, Suárez - játszanak a floridai alakulatban. 

Egyelőre azonban nem nagyon akar működni a Suárez-Messi duó, hiszen az Inter Miami eddig lejátszott 3 felkészülési mérkőzésén még egyetlen gólt sem tudtak szerezni. A forma tehát még közel sem éles, márpedig a hétfői ellen finoman szólva is játékban van, hiszen az Al Hilal csapata július vége óta nem szenvedett vereséget a rendes játékidőben egyetlen mérkőzésen sem. 

A portugál legenda Jorge Jesús által irányított együttesben olyan nevek játszanak, mint Mitrovics, Milinkovics-Szavics, Rúben Neves, Koulibaly, Bono, kiegészülve szaúdi válogatottakkal. Ide igazolt Neymar is, ám a brazil sérülése miatt valószínűleg nem fogja kitölteni a szerződését a csapatánál. 

A csapat nélküle is teszi a dolgát, mert bár a szaúdi foci kapcsán minden CR7-ről és az Al-Nassról szokott beszélni, az Al Hilal csapata meg fogja nyerni a szaúdi ligát, jelenleg 7 ponttal vezetnek Ronaldóék előtt, akiket december elején egyébként sima 3-0-val küldtek haza. 

 

Mire érdemes fogadni? 

A fogadóirodák szerint a mérkőzésnek elég nagy esélyese az Al Hilal, hiszen kettes odds alatt fizetik a hazai sikert, ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a szaúdi csapat is a felkészülés elején tart. Sőt, Messiék előrébb tartanak már, hiszen vannak meccsek a lábaikban, míg az Al Hilal még nem játszott hivatalos barátságost. 

Nehéz belőni itt az esélyeket, hiszen két olyan csapatról van szó, amely számunkra ismert - értsd európai - csapatok ellen nem nagyon lép pályára, így nehezen tudjunk kihez vagy mihez viszonyítani az erejüket is. A közvélekedés az, hogy az Al Hilal valamivel erősebb (lehet), ugyanakkor Messiék nem azért utaztak el a Közel-Keletre, hogy feltartott kézzel megadják magukat. 

Nehezen fogadható meccsnek véljük ezt a párosítást, így komolyabb tétetekkel semmiképpen nem mennénk rá a meccsre. Ugyanakkor mivel ez egy 'bemutató jellegű' meghívásos torna, a szórakoztatásnak elég hangsúlyosnak kéne lennie. 

Egy mindkét csapat szerez gólt opció természetesen adja magát ( ez látszik az oddsokból is), ezt pedig mi nem a győztessel spékelnénk meg, hanem egy hendikeppel, méghozzá Messiékre.

 

Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Inter Miami +1,5@1.72 

[4397647] 2024-01-29 19:00:00 Al Hilal - Inter Miami CFx;