Premier League

BL-csoportkör, tizedik hely, kiesés? - mi vár jövőre a Leicesterre?

A Sky Sports szakíróinak véleménye megoszlott a Leicester Cityvel kapcsolatban, legtöbben a 8-10. helyre predesztinálják jövőre Claudio Ranieri csapatát.

A bajnoki cím zsebben, a Leicesternek már csak az ünneplés maradt a hátralévő két fordulóra. Néhány hét múlva azonban kezdődik az új szezon, a Rókáknak pedig ismeretlen terepen kell bizonyítaniuk, a nemzetközi kupában. A szakértők véleménye egyelőre megoszlik arról, mire is viszi jövőre Claudio Ranieri együttese.

"Ha az első hatban végeznek jövőre, az sokként érne engem, körülbelül a tizedik helyre várom őket. Vár azonban rájuk legalább hat Bajnokok Ligája-mérkőzés, amikor biztosan kevésbé foglalkoznak a Premier League-gel. Nem szoktak még hozzá ehhez a kedd-szombat ritmushoz, teljesen új lesz nekik, nem is hiszem, hogy tudják majd kezelni.

Ezt ugyanakkor nem tiszteletlenségből mondom, hiszen amit idén elértek, az szenzációs. Még ha a 17. helyen is végeznek jövőre, az is jó eredmény lenne. Ami a BL-t illeti, nehéz megjósolni, mire lesznek képesek. Nem lesznek meghatározó csapat, de nem is tartoznak majd a legrosszabbak közé.

Az igazolásokkal kapcsolatban fontos lehet, sikerül-e megtartani Riyad Mahrezt és N'Golo Kantét, tartok tőle, hogy inkább őket akarják majd a nagycsapatok, sem mint a 29 éves Jamie Vardyt. Nincsenek olyan lehetőségeik, mint a Manchester Citynek vagy a Chelsea-nek, nehéz lesz pótolnia a legjobbjait Ranierinek. Sajnos meglepne, ha sikerülne egyben tartani a keretet" - fejtette ki hosszan véleményét a Sky Sportsnak Paul Merson.

Matt Le Tissier csak vonakodva jósol bármit a Rókáknak, ő ugyanis a tabella másik végére várta volna Ranieri együttesét év végére. "Nem hiszem, hogy én vagyok a legjobb interjúalany, én ugyanis azt mondtam, idén kiesik a Leicester. Kulcskérdés, hogy Mahrez és Kante maradnak-e, velük együtt versenyben lehet a legjobbakkal is a City, nem vallanak majd szégyent Európában sem."

Charlie Nicholas is elmondta a véleményét, aki szerint lehetetlen, hogy egyszerre az egész csapat produkáljon még egy ilyen szezont. "Biztosan igazolnak majd játékosokat, de képtelenség egy Leicestert annyira megerősíteni, amennyire egy Manchester Cityt. Kizárt sajnos, hogy megtartsák legjobbjaikat és az is lehetetlen, hogy mind a 15 játékosuknak egyszerre lesz megint élete legjobb szezonja. Ha sikerülne már egy Európa Liga-indulást elérniük, az is hatalmas siker lenne. "

Az egyik brit fogadóiroda megjósolta a Leicester City pontjainak számát a következő szezonra, ami 59 pont lenne. Ezzel a nyolcadik helyen végezhetnének a Rókák az elmúlt évek statisztikái alapján. "A hihetetlen Leicester-sztori biztosan sok tanulmány, könyv vagy akár film témája lesz az elkövetkezendő években, de a tündérmesének is vége lesz egyszer.

Jövőre a Chelsea és a Manchester City is új menedzserrel vág neki a harcnak, visszatérhet José Mourinho, a White Hart Lane-en is remek kis csapat épül, így akár az elmúlt évek legjobb bajnoksága is várhat ránk. Szerintünk még az Európába való kvalifikációval is gondja lesz jövőre Ranieri csapatának" - fogalmazott Ed Fulton, a cég szóvivője, akinek szavai egyébként egybecsengenek Jürgen Klopp korábbi nyilatkozatával, aki szintén úgy vélte, a 2016/17-es szezon legendásnak ígérkezik.

A bátor fogadók már meg is tehetik tétjeiket a Premier League jövő évi bajnokára. Sajnos ezúttal nem kapunk 5001-szeres szorzót a Leicesterre, ám még így is pénzünk 26-szorosát nyernénk, ha megismétlődne a csoda.

Melyik csapat nyeri jövőre a Premier League-et?
Manchester City 2.37
Chelsea 6.00
Arsenal 7.00
Manchester United 8.00
Tottenham Hotspur 8.00
Liverpool 11.00
Leicester City 26.00