La Liga

Pályán az óriások - jön a helycsere az élen?

Papíron csak az Atlético Madrid dolga lesz nehéz, ám a Barca és a Real ellenfele is okozhat nehéz perceket.

Öt fordulóval a La Liga küzdelmeinek vége előtt igencsak összerázódott az élboly, a Barcelona csak jobb egymás elleni eredmény okán vezeti a tabellát az Atlético Madrid előtt, és a Real Madriddal szemben is csupán egy egység a fórjuk. Azonban ha Messiék megnyerik a hátralévő összes meccsüket, övék a bajnoki cím, így sorsuk kizárólag a saját kezükben van. Az első "döntőre" La Corunában kerül sor, miközben a Real Madrid a Villarrealt fogadja, az Atlético pedig Bilbaóba látogat.

   
  1 x 2
Deportivo-Barcelona INFO 10.50 5.80 1.23
Athletic Bilbao-Atlético Madrid INFO 3.95 3.25 1.90
Real Madrid-Villarreal INFO 1.21 6.50 10.00

Deportivo-Barcelona

Kezdésnek a Barcelona lép pályára a Deportivo La Coruna vendégeként este 8 órától. A galíciai együttes számára már nincs tétje a találkozónak, kizárólag matematikailag eshetnek ki, valós veszély nem fenyegeti Juanfranékat. Ennek megfelelően takaréklángon égnek, hónapok óta csupán egy, Levante elleni győzelem boldogítja a szurkolókat, ezen kívül temérdek döntetlen és néhány vereség jött össze a kék-fehéreknek. A Barcelonának persze ettől függetlenül nagyon kell figyelnie, hiszen a három zsinórban elszenvedett vereség mellett az utóbbi években többször is meggyűlt a bajuk a Deporral. A tavalyi utolsó fordulóban például 2-2-t játszottak a felek a már bajnok Barcelona otthonában, de a decemberi mérkőzésük is pontosztozkodással ért véget a Camp Noúban. Véleményünk szerint egy gólgazdag mérkőzésen megszerzi a három pontot a továbbra is tartalékos védelemmel felálló Barca.

[2030491] 2016-04-20 20:00:00 Deportivo La Coruna - Barcelonax

Athletic Bilbao-Atlético Madrid

Önbizalomtól duzzadva, remek formában várja a bilbaói kirándulást Diego Simeone együttese. A BL-továbbjutás mellett az Atlético hétvégén a Granadát intézte el simán, és bármennyire is nehéz ellenfélnek tűnik a Bilbao, a Matracosok bizony nyerni jártak az elmúlt években a San Mamesbe. A baszkoknak sok okuk nincs az aggódásra, a jövő évi Európa Liga-indulás már gyakorlatilag biztos, míg a BL-helyeket megcsípni nincs reális esélyük, a Villarreal ugyanis lőtávon kívül van. Így csak a vendégek számára igazán fontos a találkozó, ahol a remek formában Fernando Torres ismét a kezdőben kaphat helyet.

"Egyszerre csak egy lépést tegyünk meg. A BL-siker után most bajnokik következnek, Bilbaóban pedig három pontot kell szereznünk. Izgatottan várjuk az előttünk álló időszakot, remélem, eredményes hetek várnak ránk" - mondta a Kölyök. A baszkoknál Ernesto Valverdének nélkülöznie kell egyik középhátvédjét, Laportét, valamint Sabin Merinót és a házi gólkirályt, Aritz Adurizt. Így a baszkok egyetlen támadója Inaki Williams lesz, ám az ő fizikai állapota sem tökéletes. Az Atléticónál a cséká, Gabi hiányzik majd csupán.

[2030496] 2016-04-20 20:45:00 Athletic Bilbao - Atlético Madridx

Real Madrid-Villarreal

Ahogy a városi rivális, úgy a Real Madrid is remekül időzítette formáját, egymást érik a magabiztos sikerek a Blancók részéről, ám a Villarreal nem az a gárda, amely ellen gálázni szoktak Cristiano Ronaldóék. Az Európa Liga-elődöntős Sárga Tengeralattjárónak még ugyan matematikailag nem biztos a negyedik helye, ám ez tényleg csupán részletkérdés, a sorsolásuk ugyanis könnyű, így minden bizonnyal ők vívják ki a jövő évi BL-indulást a bajnokságban (és az EL-ben is?). Az elmúlt hét meccsen csak egy vereséget szenvedő Villarreal az elmúlt években többször odapörkölt a fővárosi ellenfelének, decemberben például az El Madrigalban a hazaiaké lett a három pont, de az ezt megelőző három idényben is mindig legalább egy pont a kisváros csapatánál landolt. Mi a szerda késő esti rangadón ismét sok gólt várunk, amit egyrészről akár a Real Madrid is összehozhat egymaga, másrészt pedig a Villarreal is asszisztálhat a gólfesztiválhoz egy-két találattal.

[2030488] 2016-04-20 22:00:00 Real Madrid - Villarrealx
hatharom.com-tippek:
Barcelona nyer és mindkét csapat szerez gólt - TippmixPro @2.30
Atlético Madrid nyeri a mérkőzést - TippmixPro @1.93
Real Madrid + 3.5 gól felett - TippmixPro @1.90
2016-04-19;87
2016-04-20;87
2016-04-21;87
185816