Serie A

Balogh Norberték nem menekülhetnek?

Nehéz elképzelni, hogy a hármas csatározásból a Palermo kerül majd ki győztesen, Baloghék kiesése szinte biztos.

Január 24-e óta, azaz lassan három hónapja nem nyert bajnoki találkozót a Palermo, a csapatnak így lassan már több edzőváltása van idén, mint pontja. Csak 2016-ban Davide Ballardini már a hatodik tréner, aki irányítja a szicíliai csapatot, ám aligha menti majd meg a kieséstől Balogh Norbertéket. A Palermo hátránya ugyan csak három pont, ám két csapatot is meg kéne előznie a bennmaradás kiharcolásához.

A három csapat sorsolása
  Carpi (31) Frosinone (30) Palermo (28)
34. forduló Milan (i) Chievo (i) Atalanta (h)
35. Empoli (h) Palermo (h) Frosinone (i)
36. Juventus (i) Milan (i) Sampdoria (h)
37. Lazio (h) Sassuolo (h) Fiorentina (i)
38. Udinese (i) Napoli (i) Verona (h)

Ráadásul láthatjuk, a csapat sorsolása közel sem könnyű, az utolsó fordulóban vár csak rájuk egy könnyebbnek nevezhető három pont, de mind az Atalanta, mind pedig a Sampdoria ellen gyakorlatilag egyenlő esélyük van még hazai pályán is a győzelemre. Plusz Gilardinóék utaznak még a Frosinonéhoz, ahol ha kikapnak, szinte reménytelenné válik a sorsuk. Persze a riválisokra sem jönnek könnyű hetek, idegenben sem a Carpi, sem pedig a Frosi nem gyűjt majd pontokat, sőt könnyen lehet, hogy csak hazai pályán gyarapíthatják pontjaikat az újoncok.

Ehhez még azt is hozzáadhatjuk, hogy a Palermónak csak a Frosinone ellen jobb az egymás elleni eredménye, így ha egyenlő pontszámmal végezne a Carpival, akkor bizony az újonc maradna a legjobbak között, nem Baloghék. Ha tehát úgy számolunk, hogy Carpi még szerez egy reálisnak tűnő négy pontot, akkor az azt jelentené, hogy a Palermónak öt egység kellene még a Verona ellen siker mellett az előzéshez, és akkor még nem említettük a Frosinonét sem, amely akár hat egységet is gyűjthet az öt mérkőzés alatt.

A Palermo tehát komoly slamasztikában van, nem is csoda, hogy a kiesésükre már csak 1.36-szoros oddson fogadhatunk.

Melyik csapat esik ki a Serie A-ból?
Verona Palermo Frosinone Carpi Udinese
1.001 1.36 1.40 1.72 26.00
186871