Vízilabda

Az első hely a tét a magyar válogatott számára

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton Olaszországgal csap össze a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Az első hely a tét a magyar válogatott számára.

A fináléba jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőtornán, miután az elődöntőben a franciák legjobbjait múlta felül. A szombati találkozón magabiztosan kezdett a Benedek-csapat, hiszen könnyed játékkal húzott el 4-1-re. A folytatásban is érvényesültek az erőviszonyok, azonban a rivális nem adta fel, s a franciák 7-6-ra feljöttek. Mielőtt azonban baj lett volna, a magyar csapat összeszedte magát, jobban összpontosított, s a fáradó ellenfél kapuját sorozatban bevéve egyre inkább növelte a különbséget, végül pedig 15-9-re győzött.

A sikernek köszönhetően vasárnap 17 órától a házigazda olaszokkal mérkőzünk, de nem is ez a találkozó, sokkal inkább az azt követő sorsolás a fontosabb, ahol az ötkarikás játékok csoportbeosztását készítik el. Mint ismert, a vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

Fogadás a mérkőzés győztesére -  
Magyarország Döntetlen Olaszország
2.08 5.90 2.08

„Szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, illetve én szerettem volna azoknak a játékosoknak, akik pénteken kevesebbet játszottak, szombaton nagyobb szerepet adni. Így pihenhettek valamennyire azok a játékosok, akikre vasárnap megint nagy szükség lesz a döntőben. Sok feladat volt, egész jól megoldottuk. A francia csapat az elején megpróbálta szorossá tenni a meccset, tanultak abból, hogy az első meccsen elhúztunk 6-0-ra. Kellett, hogy a mérkőzés második felében is ugyanolyan koncentráltak legyünk védekezésben. Az emberelőnyeink talán ma voltak a legrosszabbak, de hát nem mehet mindig minden tökéletesen, másban jók voltunk, ezért nyertünk magabiztosan." - mondta a waterpolo.hu-nak Benedek Tibor a franciák elleni meccset követően, majd kitért a fináléra is: "Minden tekintetben döntőnek gondoljuk a holnapi mérkőzést, már csak azért is, mert játszhatunk egy nehéz, komoly meccset az olasz válogatottal. Ez egy nagy feladat, s ha már végigcsináltuk ezt a hetet, hat napot hat mérkőzéssel, akkor szeretnék szépen lezárni, utolsó erőnkből is megszerezni a győzelmet.”

Fogadás a torna győztesére -   
Magyarország Olaszország
1.80 1.80

A Benedek-csapat eddig valamennyi mérkőzését megnyerte, de ilyen komoly riválissal még nem találkozott a torna folyamán. Az olaszok a spanyoloktól már kikaptak a trieszti kvalifikációs mérkőzéseken, vagyis egyáltalán nem legyőzhetetlenek hazai pályán. Mindezek után a találkozóban akármilyen eredmény benne van, ráadásul ugye igazi tétje nem lesz a találkozónak, hiszen amiért jöttek a felek, azt már elérték. Mivel érmet nem osztanak a torna végeztével, így teljesen mindegy, hogy milyen eredménnyel zárul az ütközet. Érdemes lehet tehát megpróbálni döntetlenre fogadni, mert ez simán benne van a levegőben, egyébként is a két együttes az utóbbi időben rendre nagyon szoros mérkőzéseket játszott egymás ellen.