Premier League

Előzésre készül a Chelsea

  • hatharom.com

Amennyiben a Kékek szombaton legyőzik a Stoke-ot, úgy megelőzik a Fazekasokat, és akár a hetedik helyre is feljöhetnek.

Előzésre készül a Chelsea.

Nagyot fordult a Chelsea-vel a világ, hiszen pár hónapja még a kieső zóna közvetlen közelében helyezkedett el, most pedig, ha a Kékek legyőzik a Stoke együttesét szombaton, akkor a 29. fordulót követően akár a hetedik helyre is felléphetnek a Premier League táblázatán.

A sikerekben elévülhetetlen érdemei vannak Guus Hiddinknek, hiszen a holland edző irányítása alatt a Chelsea játékosai újra megtanultak csúszni-mászni, vagyis küzdésből meccsről meccsre jelesre vizsgáznak, így pedig már az önbizalommal sincs gond. Ennek pedig jele a sorozatos győzelmek, hiszen Angliában a legutóbbi négy tétmeccsét zsinórban megnyerte a londoni gárda.

Noha a jövő héten fontos Bajnokok Ligája találkozó vár a Chelsea-re, Guus Hiddink nem fog tartalékolni, főleg úgy, hogy a PSG elleni odavágó előtt sem pihentette kulcsjátékosait, pedig a csapat akkor egy nappal kevesebbet pihenhetett, és még utaznia is kellett, mint most. Egyébként is minden valamire való futballistája harcra fogható a holland szakvezetőnek.

[1988990] 2016-03-05 16:00:00 Chelsea - Stoke Cityx

Ami a vendégeket illeti, a Stoke is jó passzban van, a Fazekasok legutóbbi három bajnokijukat megnyerték, igaz, azon sikerektől nem kell hasra esnünk. Merthogy a piros-fehérek a tök utolsó Aston Villa-t, az utolsó előtti Newcastle-t, és az újonc, ugyanakkor kiesés ellen menekülő, 15. pozícióban tanyázó Bournemouth gárdáját fektették két vállra. Ugyanakkor tény, hogy ezen sikerek önbizalmat adtak a piros-fehér játékosoknak, ami nem jön rosszul Mark Hugheséknak a szezon hajrájánál.

A hétközi, Newcastle elleni meccsen Phillip Bardsley egy kisebb sérülést szedett össze, rá, illetve Glen Johnsonra, Ryan Shawcrossra, Marc Wilsonra, Charlie Adamre és Geoff Cameronra nem számíthat a walesi szakvezető. Noha még ezen játékosok hiányában sem mondhat gyengének a vendégek kerete, a védekezésért felelős játékosok többsége hiányozni fog, ami komoly problémákat okozhat a Fazekasoknak.

Összességében, ha a hazai pályán játszó, minden játékosát harcba dobó Chelsea hozza az utóbbi hetekben nyújtott formáját, akkor minden bizonnyal legyőzi a sérülésekkel tizedelt Stoke együttesét, mint ahogyan azt a legutóbbi kilenc (!) alkalommal is tette a Stamford Bridge-en.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Chelsea Döntetlen Stoke
1.48 4.00 6.50
[1988990] 2016-03-05 16:00:00 Chelsea - Stoke Cityx;