Premier League

A Liverpool és a Tottenham találkozóira fogadunk

Szombaton az Everton-Liverpool és a Stoke-Tottenham meccsekkel nyernénk Angliában.

Everton-Liverpool
Tipp: Everton +2 (európai hendikep)
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Noha egy hete a Manchester City 3-1-re nyert az Everton otthonában, majd ugyanaz a City 3-0-ra kikapott szerdán az Anfield Roadon, mégsem várható kiütéses vendégsiker a liverpooli városi rangadón szombaton.

Az LFC hiába döngölte a földbe a Cityt a BL-ben, a párharc két mérkőzésből áll, kedden már jön is a visszavágó, és még ez az előny sem jelenthet megnyugvást a csapatnak, hiszen az ősszel például 5-0-ra nyertek a manchesteriek a Vörösök ellen az Etihadben. Emiatt borítékolható, hogy Jürgen Klopp nem a legjobbjait küldi pályára a Goodison Parkban, ebből pedig az Everton húzhat hasznot.

A Stolverkosok legutóbb 2010-ben tudták legyőzni hazai pályán a Liverpoolt, s noha ez egy felejthető idényre sikeredett a Mersey-partján, decemberben mégis 1-1-re végeztek az Anfield Roadon a bajnokságban a városi riválisok, majd az FA Kupában csak a hajrában bekapott góllal maradtak alul, szintén idegenben.

Mivel a hazaiaknál csak a szokásos kimaradók lesznek, viszont a védelem oszlopos tagja, Ashley William visszatér, így masszívabb lesz az Everton hátsó alakzata, mint az elmúlt hetekben, és ugye ott van még, hogy Klopp tartalékol a jövő keddi BL-meccsre. Mindezek után úgy véljük, hogy a Stolverkosoknak komoly esélyük van a pontszerzésre - főleg, hogy egy ilyen mérkőzésre senkit sem kell motiválni a hazaiknál -, de ha végül alulmaradnának a városi riválissal szemben, akkor is szerintünk mindezt egy góllal teszik.

[2523067] 2018-04-07 13:30:00 Everton - Liverpoolx;

A Chelsea után a Stoke legyőzése nem jelenthet gondot a Spursnek. - Fotó: Twitter

Stoke-Tottenham
Tipp: Tottenham
Odds: 
1.30 @ Tippmixpro

A válogatott mérkőzéseket követően a Tottenham városi rangadót nyert, méghozzá a Chelsea otthonában múlt vasárnap. A Spurs ezzel eldöntötte, hogy mely négy csapat végez Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyeken a Premier League-ben, azonban a csapatnak eltökélt célja, hogy ne a negyedik helyen, hanem a dobogó valamely fokán zárja az idényt.

Erre csak akkor van sansza Mauricio Pochettino alakulatának, ha az olyan mérkőzéseket, mint a szombati, Stoke elleni összecsapás, kíméletlenül behúzza. Már pedig erre minden esélye megvan a csapatnak, mivel semmi sem szól a Fazekasok mellett.

A Stoke borzasztóan pocsék formában van, legutóbb január közepén tudott nyerni, vagyis nyolc találkozó óta nyeretlen, s többek közt az utolsó három bajnokiját zsinórban elbukta. Már a góllövéssel bajban vannak a hazaiak, a belső ellentétekről  - Xherdan Shaqiri a nyilvánosság előtt osztotta ki csapatársait -, illetve a rengeteg sérültről vagy eltiltottról - perpillanat úgy néz ki, hogy legalább hét játékos kihagyja a Fazekastoktól a hétvégi bajnokit - nem is beszélve. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor érdemes egy pillantást vetni a felek legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésének eredményére, a Tottenham háromszor 4-0-ra, míg decemberben 5-1-re nyert a Stoke ellen.

Mindezek után nem kérdés, hogy mely csapat a mérkőzés toronymagas favoritja, s az sem, 

[2523070] 2018-04-07 16:00:00 Stoke City - Tottenham Hotspurx;
hatharom.com
Everton-Liverpool Everton +2 (európai hendikep)
Stoke-Tottenham Tottenham
@1.69
Fogadási határidő: 13:30