Premier League

Adjunk tanácsot bátor fogadótársunknak!

A kérdés: mit tennétek ti, ha az alábbi szelvény a ti tulajdonotokban lenne? Meddig lehet bízni a Leicesterben?

Nem gondolnánk, hogy sokan szenvednek most azzal a problémával, amellyel jelenleg Leigh Herbert, aki még augusztusban fogadta meg 5 fonttal a Leicester City bajnoki győzelmét, méghozzá 5001-szeres szorzóval. A bátor fogadónak már a Manchester City elleni győzelmet megelőzően is lehetősége lett volna 3.200 fonttal kiszállni a tippjéből, ám ő kategorikusan nemet mondott a buki ajánlatára.

Arról sajnos nincsenek információink, hogy a hétvégi bravúros győzelem után mennyivel nőtt Herbert felvehető nyereménye, de ha abból indulunk ki, hogy jelenleg 3.00-3.20-as oddsért tehetjük a Rókák végső sikerét, talán nem lövünk mellé ha megajánlunk mondjuk 8.000 fontot Herbertnek. Hogy mi lenne a helyes döntés, arról a szerkesztőségünkben sem volt egyetértés, mindenesetre a döntéshez érdemes megnézni a négy versenyben lévő csapat sorsolását.

A bajnokesélyesek hátralévő sorsolása
  Leicester City (53) Tottenham (48) Arsenal (48) Manchester City (47)
26. forduló @Arsenal @Manchester City Leicester Tottenham
27. Norwich Swansea @Manchester United @Newcastle
28. WBA @West Ham Swansea @Liverpool
29. @Watford Arsenal @Tottenham Aston Villa
30. Newcastle United @Aston Villa WBA @Norwich
31. @Crystal Palace Bourtnemouth @Everton Manchester United
32. Southampton @Liverpool Watford @Bournemouth
33. @Sunderland Manchester United @West Ham WBA
34. West Ham @Stoke Crystal Palace @Chelsea
35. Swansea WBA @Sunderland Stoke
36. @Manchester United @Chelsea Norwich @Southampton
37. Everton Southampton @Manchester City Arsenal
38. @Chelsea @Newcastle United Aston Villa @Swansea
@: Idegenben

Nem is kérdés, hogy a 26. forduló vízválasztó lesz, hiszen amennyiben a City nem kapna ki az Emirates-ben és a Tottenham is pontot csenne az Etihadban, úgy Ranieriék egyértelmű favorittá lépnének elő. A táblázatból is látszik, hogy a Leicester sorsolása nagyon kedvező, hiszen a 28. forduló után csupa-csupa nyerhető meccs következik, a legnehezebb megmérettetésük a Southampton ellen lesz hazai pályán, de ezen kívül csupa gyengébb csapattal játszanak. Eközben viszont a riválisoknak csupa nehéz idegenbeli meccsük van, a Tottenham utazik a West Hamhez, Liverpoolba, az Arsenal a White Hart Lane-en és az Old Traffordon is vizitál, míg a Manchester City az Anfielden, a St. James's Parkban és a Stamford Bridge-en is megküzd a felzárkózásért.

A kérdés tehát az, hogy Herbert mit csináljon a jelenlegi szelvényével?

1: Egy igazi szurkoló az utolsó pillanatig bízik, gyerünk, Herbert, bízzál a kedvenceidben. Ne szállj ki a fogadásból!

2: 8.000 font nem kevés, ez azt jelenti, hogy már így is egy 1600-szoros oddsot húzott be. Az Arsenal ellen esélye nem lesz a Leicesternek, így inkább szállj ki most!

Mi egy amolyan köztes megoldást javasolunk a fiatalembernek, amellyel szinte biztosan nyerni fog még valamennyit, ugyanakkor ha kedvezően alakulnak a dolgok, akkor akár 12-14.000 fonttal is kiszállhat tippjéből.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
TippmixPro
Leicester 3.05
Arsenal 3.10
Manchester City 4.30
Tottenham 5.75

hatharom.com-tanács: Ha az Arsenal ellen vereséget is szenved a Leicester, akkor is utána következik 7-9 kötelező pont. Ebben az esetben állna a City mondjuk 62 egységgel, vagyis aligha csökkenne az ötpontos előnyük. Az Arsenal a Tottenhamhez és a Manchester Unitedhez is látogat, a Citynek szintén karcos meccsei jönnek, a Spurs pedig éppen a Rókáknak tenne szívességet, ha megütné hazai pályán az Arsenalt a 29. fordulóban. Mi tehát megvárnánk a következő négy fordulót, és utána mondanánk azt, hogy a jelenleginél vélhetően sokkal jobb konstrukciókkal adja el a szelvényét Herbert. Arról nem is beszélve, hogy ha a Vardyék pontot szereznek Londonban, máris sokkal többet ér az a szelvény.

Aki egyébként együtt szeretne izgulni a 38 éves Herberttel, annak jó szívvel ajánljuk a    3.05-ös szorzóját a Rókák bajnoki címére, hiszen még az internetes bukik közül is csak kevés helyen lehet ilyen magas oddson megjátszani a Leicestert.

Ti mit tennétek a sorsolás ismeretében? Szálljon ki Herbert vagy pedig bízzon a csapatában a végsőkig?