Vízilabda

Az aranyérem és az olimpia kvóta a tét női válogatottunk számára

  • hatharom.com

A szerbiai női vízilabda Európa-bajnokság fináléjában Bíró Attila tanítványai Hollandiával mérik össze erejüket.

Az aranyérem és az olimpia kvóta a tét női válogatottunk számára. - Fotó: MTI

A magyar női vízilabda-válogatott az egész Európa-bajnokság alatt fantasztikusan játszik, aminek ékes példája, hogy Bíró Attila lányai csütörtökön például 10-5-re győzték le a világbajnoki bronzérmes olasz gárdát az elődöntőben. Együttesünk így az aranyéremért és egyben az olimpiai kvótáért mérkőzhet meg pénteken a hollandokkal, köszönhetően annak, hogy a női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, emellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni.

Az erőviszonyok és a nyitóforduló eredménye - a tulipános hölgyek 14-10-re nyertek szűk két hete - alapján Hollandia a döntő esélyese, ám ha válogatottunk pénteken is hozni tudja kiváló védekezését és hatékony támadójátékát, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy az elődöntő után a fináléban is borítsuk a papírformát.

"Még mindig vannak hibák, de úgy gondolom, hogy az olasz mérkőzés után nem lehet elégedetlen az ember. Le a kalappal a lányok előtt, gratulálok nekik!" - nyilatkozta az MTI-nek az olaszok csütörtöki legyőzése után Bíró Attila, majd hozzátette: "Teljesen más mérkőzésre számítok pénteken, mint a csoport nyitófordulójában, amikor a hollandok 14-10-re nyertek. Másképpen fogunk védekezni, nem fogjuk elkövetni még egyszer ugyanazokat a hibákat. Az emberelőnyös játékunkkal még nem vagyok tökéletesen elégedett, ott még lehet fejlődni. Azt gondolom, van még tartalék a csapatban."

Egyébiránt a magyar női válogatott legutóbb 2003-ban, Ljubljanában játszott Európa-bajnoki döntőt, győzni pedig két évvel korábban, 2001-ben Budapesten tudott. A bukmékerek szerint ezúttal sem mi vagyunk a favoritok a pénteki fináléban, sőt a     speciel kétgólos favoritnak hozta ki Hollandiát. Szerintünk a döntőben bármilyen eredmény elképzelhető - mondjuk ezt még úgy is, hogy legutóbb tétmérkőzésen 2013-ban győztük le a hollandokat -, ezért úgy véljük, hogy inkább gólokra érdemes fogadni. Még pedig sok találatra, hiszen a felek rendre megszórják egymást - ugye szűk két hete 24 gól született - a bukmékereknél pedig mindössze 18,5-ös határt húztak meg a gólok számát illetően.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Hollandia Döntetlen Magyarország
1.45 7.20 3.30