Tenisz

Idén először Federer-Nadal

  • hatharom.com

A két ikon 34. alkalommal méri össze tudását a bázeli tenisztorna döntőjében.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Közel két év böjtölés után ismét láthatjuk egymás ellen az elmúlt tíz év két legeredményesebb férfi játékosát, Roger Federert és Rafael Nadalt. Ez lesz a két klasszis 34. összecsapása, az egymás elleni eredményük 23-10 a spanyolnak, de ennek ellenére a svájci számít a döntő favoritjának. Federer egyik kedvenc tornája a bázeli, 1998 óta minden évben elindult, ez lesz a 12. döntője, az eddigiekből hatot húzott be. Nadal először jutott ezen a viadalon fináléba, igaz, nem is nagyon próbálkozott a korábbi esztendőkben.

Ki nyeri a döntőt?
Roger Federer Rafael Nadal
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 2.90

Azt nem lehet mondani, hogy elsöprő tenisszel jutottak döntőbe. Különösen megszenvedett Rafa, a négy győzelméből hármat is döntő szettben aratott, de ami igazán bravúr, hogy a cseh Lukas Rosolt és a horvát Marin Cilicet is szett- és brékhátrányból verte meg. Döcög a szekere, de ezekből a sikerekből sokat meríthet, hiszen az idei szezonja arról szólt, hogy az ilyen meccseket sorra veszítette el. 

Túlságosan Federer sem volt meggyőző, két meccsén, a német Philipp Kohlschreiber és a belga David Goffin ellen is veszített szettet. Az elmúlt kiírásokban is jellemző volt már rá, hogy egy-egy játszmát engedett, tehát annyira nem meglepő, hogy kicsit szenvedősebb volt az útja.

Nagyobb oddsban reménykedtek a fogadók, hiába van Federernek sokkal jobb szezonja, és hiába küszködött a spanyol ezen a tornán (is), azért a svájcinak még mindig mumusa Nadal, és valószínűleg még mindig nem fog neki ízleni, hogy a labdák legnagyobb részét fonákkal lesz kénytelen ütni. Ami egyértelműen Roger mellett szól, hogy az adogatása sokkal jobb. Rafa a tornán lejátszott 11 szettjéből 10-ben elveszítette a szervagémjét, ráadásul a legtöbb esetben ezzel hátrányba is került. Bár eddig megoldotta és mindig visszatáncolt a szakadék széléről, Federer ellen ez már közel sem lesz egyszerű művészet.

Semmi értéket nem látunk a svájci oddsában, a 2:1-es sikere 3.35-ért viszont már kecsegtetőbb. Meglepő lenne, ha az eddig mutatott játékával le tudná lépni a mumusát, aki ráadásul úgy küzd, mintha egy Grand Slam-tornán játszana. Érdekes döntő lesz, ami véleményünk szerint döntő játszmában fog eldőlni, a három szettre egyébként 2.20-szoros pénzt fizetnek a    -nál.

Federer és Nadal legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Australian Open Kemény Nadal 7:6, 6:3, 6:3
2013 Világbajnokság Kemény Nadal 7:5, 6:3
2013 Cincinnati Kemény Nadal 5:7, 6:4, 6:3
2013 Róma Salak Nadal 6:1, 6:3
2013 Indian Wells Kemény Nadal 6:4, 6:2