Tenisz

Rosol megizzaszthatja Nadalt

  • hatharom.com

Nehéz ellenfél ellen kezd Bázelben az egykori világelső spanyol sztár.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Hétfőn négy egyéni mérkőzést rendeznek Bázelben, melyek közül kiemelkedik Lukas Rosol és Rafael Nadal ütközete. A cseh játékos három éve Wimbledonban a legnagyobb meglepetést okozta azzal, hogy öt szettben kiütötte a mallorcai klasszist. Nadalnak azóta már kétszer is sikerült revánsot vennie, többek között a tenisz szentélyében is, ám a találkozásunk ennek ellenére pikáns derbit vetít előre.

Lukas Rosol-Rafael Nadal
Hatharom-tipp: 21,5 játék felett
TippmixPro @ 1.80

Nincs igazán jó szezonja Rosolnak, de a US Open óta mintha kezdene magára találni. Igaz, Ázsiában csupán két meccset tudott fogni, de például egy David Ferrerről nem szégyen szoros meccsen kikapni. Nem sokat pihent a távol-keleti túra után, előző héten már Bécsben lépett pályára, ahol szintén meggyőző játékot láthattunk tőle. Ha ezt a teniszét sikerül átmentenie Svájcba, akkor Nadal ellen is lehet sansza.

A spanyol játékos ugyanis továbbra is elég bizonytalan. Látszik nála a fejlődés és, hogy elindult a helyes ösvényen, de hiába a két top 10-es ellen aratott győzelme, az önbizalmát csak sikerült letörnie a Jo-Wilfried Tsonga ellen elszenvedett vereséggel a sanghaji elődöntőben. Nagy szüksége lett volna arra a sikerre az előrelépéshez. Ázsiában hét meccset nyert, viszont ebből csak egyet tudott könnyedén behúzni, azt is csak azért, mert Stan Wawrinka fejben feladta és inkább benyelt egy 1-6-ot, csakhogy minél előbb távozhasson a pályáról. 

Rosol adogat annyira jól, illetve megy neki annyira a tenisz az utóbbi napokban, hogy két szoros szettet kiharcoljon, vagy akár fogjon is egy játszmát.

Rosol és Nadal egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Wimbledon Nadal 4:6, 7:6, 6:4, 6:4
2014 Doha Kemény Nadal 6:2, 7:5
2012 Wimbledon Rosol 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4