Tenisz

Nadal újabb fontos teszt előtt

  • hatharom.com

A mallorcai klasszis a Sanghaj Masters szombati elődöntőjében a francia Jo-Wilfried Tsongával méri össze tudását.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Szombaton az elődöntős küzdelmekre kerül sor Sanghajban, a szezon utolsó előtti Masters versenyén. A felső ágon összejött az álommeccs, vagyis a világelső Novak Djokovics és a világranglista-második Andy Murray párharca, ugyanakkor számunkra mégis a másik derbi, Rafael Nadal és Jo-Wilfried Tsonga ütközete kelti fel jobban az érdeklődésünket. A 14-szeres Grand Slam-győztes spanyol sztár ugyanis úgy tűnik, hogy elindult végre a helyes úton, azonban, hogy ne rombolja le, amit a héten felépített, borzasztó fontos lenne számára, hogy a francia riválisát is legyűrje.

Rafael Nadal-Jo-Wilfried Tsonga
Hatharom-tipp: Nadal
TippmixPro @ 1.40

Nadal egyértelműen életjeleket mutatott a héten, olyan kellemetlen játékosokat sikerült szoros szettekben legyőznie, mint Ivo Karlovic és Milos Raonic, illetve az elődöntőben Stan Wawrinkát fektette két vállra, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a svájci kritikán aluli játékot tett a pályára. Ez persze semmit nem von le Rafa érdemeiből, aki így két top 10-es teniszezőt is búcsúztatott. Ezt muszáj kiemelni, hiszen úgy érkezett a tornára, hogy idén eddig 10-ből 8 meccsét elbukta topjátékossal szemben. Még mindig van hova fejlődnie, de régen volt ennyire biztató a játéka. 

Papíron talán ez a mostani meccse lesz a legkönnyebb, főleg, hogy Tsonga két közel három órás derbin van túl, összességében pedig 504 percet töltött a pályán. Viszonylag könnyű útja volt a franciának, egyedül a negyeddöntőben Kevin Anderson számított kemény ellenfélnek, tőle kis híján ki is kapott.

Mindketten rettentően motiváltak, Nadal még tavaly év elején játszott kemény pályás Mastersen döntőt, míg Tsonga a top 10-ért kapar, meg természetesen neki is nagy dolog lenne egy 1000-es finálé, nem sűrűn jut el ilyen magasságba.

Nadal és Tsonga öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2013 Monte-Carló Salak Nadal 6:3, 7:6
2012 Miami Kemény Nadal 6:2, 5:7, 6:4
2011 Világbajnokság Kemény Tsonga 7:6, 4:6, 6:3
2011 Davis Kupa Salak Nadal 6:0, 6:2, 6:4
2011 Queen's Tsonga 6:7, 6:4, 6:1

Az egymás elleni mérlegükből a legfontosabb, amit le kell szűrni, hogy Rafa soha nem tudott igazán dominálni Tsonga ellen, sőt emlékezhetünk, hogy például a 2008-as Australian Openen elég kínos verést kapott tőle. Azóta azért a legfontosabb összecsapásaikat rendre a spanyol nyerte, és most is neki áll a zászló. Sokkal fittebb, mint a francia, és a játéka is meggyőzőbb volt az elmúlt napokban.