Női kézilabda BL

Nem érdekel hogyan, csak nyerjünk - Elek Gábor

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a horvát Podravka ellen kezdi meg szereplését a legrangosabb európai kupában. Elek Gábor vezetőedző elismerte, hogy csapata nincs topformában, de az erőviszonyok ismeretében így sem okozhat gondot a két pont megszerzése a zöld-fehéreknek.

Fotó: fradi.hu

Ezen a nyáron nem kellett izgulnia a Fradinak, hogy sikerül e bejutnia a Bajnokok Ligája csoportkörébe, hiszen magyar bajnokként ezúttal automatikus indulási joggal rendelkezett. A zöld-fehérek a B-csoportban a német Thüringer, a francia Fleury Loiret és az aktuális ellenfél horvát Podravka Koprivinca testén keresztül harcolnák ki a továbbjutást, amelyre meg is van az esélye Szucsánszki Zitáéknak. Ehhez azonban a hazai mérkőzéséken hozni kell a győzelmeket, a csoport leggyengébb tagjának titulált horvát csapat ellen pedig aztán végképp nem lehet hibázni.

Bajnokok Ligája, B-csoport
Podravka Koprivnica
Thuringer
Fleury Loiret
Ferencvárosi TC

Bajnokságban a Fradinak nem megy rosszul, de a Dunaújváros elleni döntetlen nehezen magyarázható, nyolc forduló után hét győzelemmel vezeti a tabellát, igaz a Győrnek egy mérkőzéssel kevesebb áll a neve mellett. Az Eb-selejtező miatt volt egy kéthetes szünet a csapat életében, a Fradi pedig jó pár válogatott játékosa miatt a felkészülés sem mondható ideálisnak.

"Ez is egy feladat, amelyet meg kell oldani. Nyilván a Bajnokok Ligája más, mint a bajnokság, más a hangulat, minden más. Nagy feladatok várnak ránk, ezen a mérkőzésen nem szabad hibáznunk. Nem is nagyon érdekel, milyen játékkal, csak az a fontos, hogy nyerjünk” – mondta a fradi.hu-nak a magyar bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője. Elek Gábor arra is válaszolt, milyen formában van együttese a horvátok elleni összecsapás előtt: „Nem a legjobban, de ez addigra változni fog. Az, hogy a múlt héten szanaszét voltunk, nem a legjobb a BL előtt, de ez mindenkivel így volt, nem csak velünk. Istenigazából ez nem csak a mi problémánk, és félreértés ne legyen, senkinek a munkáját nem akarom minősíteni, sőt. A távollét ilyenkor mindig egy kicsit megzavarja fejeket, éppen ezzel küzdünk, hogy visszatérjenek közénk a játékosok.

Vasárnapig még van idő, hogy a mester mindent helyre tegyen, a csapat pénteken és szombaton is Dabason, a mérkőzés helyszínén edzett, ráadásul a keret egy részének egyáltalán nem ismeretlen a csarnok, hiszen a válogatott is itt győzte le Szlovákiát néhány napja.

Fotó: Fradi.hu

Fogadás végeredményre    
FTC Döntetlen Podravka
1.02 13.75 12.50

A bukiknál óriási favoritnak számít a magyar bajnok, hiszen a hazai sikerre gyakorlatilag nem fizetnek semmit a fogadóirodák. A hendikep határokat 7 és 8 gól között húzták meg az oddsmesterek, ami abból szempontból soknak tetszik, hogy egy augusztusi felkészülési tornán csak három gól különbség volt a csapatok között - természetesen a Fradi javára.

H2H
16.08.15 barátságos Ferencvárosi TC Podravka Koprivnica 33 - 30

A Podravka játékerejét egy magyar felsőházi csapat erejéhez tudnánk hasonlítani, a helyzet különlegességét az Elek Gábor által is szóvá tett "BL-feeling" adja. A zöld-fehér lányok trénerének szavaira is érdemes figyelni, vagyis a válogatott szünet nem igazán jött jókor a gárdának, nincs csúcsformában a csapat, így talán nem számíthatunk arra, hogy kétszámjegyű különbséggel abszolválja a vasárnapi találkozót a Ferencváros.

FTC-Rail Cargo Hungaria- HC Podravka Vegeta
Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló
Dabas, vasárnap 17.15
Vezeti: Erdoan Vitaku (KOS) Arsim Vitaku (KOS)
Tv: Sport1, EHF Tv