Serie A

Még a kicserélődött Juventus ellen is esélytelen mindenki?

Rendkívül nehéz elképzelni, hogy egyáltalán megszorítja valamelyik csapat a sztárjait vesztett Öreg Hölgyet.

Vége a hosszú pauzának, a topligák közül utolsóként szombat este a Serie A is elrajtol. A Bundesligához hasonlóan úgy véljük, itt sem várhatóak hatalmas izgalmak, hiszen a Juventus toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből. Egyedül az lehet kérdés, hogy vajon a milánói csapatok odaérnek-e a BL-indulást jelentő dobogóra.

Melyik csapat nyeri az olasz bajnokságot?
   
Juventus 1.60
Roma 6.25
Napoli 9.75
Internazionale 12.25
Milan 13.75
Lazio 18.25

Merthogy a Juventusnál minden adott lenne, hogy szépen lassan visszaessenek: Andrea Pirlo, Arturo Vidal és Carlos Tévez távozásával elveszett mind a középpálya kreatív része, mind pedig az első szám gólfelelős. A Juventusnál ráadásul további probléma, hogy Gigi Buffon már 37 éves, közel sem véd azon a szinten, mint néhány évvel ezelőtt, valamint a védelem átlagéletkora is 30 fölött van már. Allegri egyik nagy fogása, Sami Khedira ráadásul kidőlt körülbelül két hónapra, így az első hetekben nem lehet csapata segítségére. Mindezek ellenére a Zebrák játszi könnyedséggel hódították el a Szuperkupát a Lazio ellenében, nem sok kérdőjelet hagyva afelől, hogy még mindig Olaszország legjobb csapata.

Mandzukic a spanyol bekkek után az olaszok életét is tönkreteheti

Allegrinek szépen lassan be kéne építenie néhány tehetséges fiatalt, amelyre főleg a támadósorban vannak opciók. Dybala szerződtetésével a jövő egyik nagy reménysége került Torinóba, amely kiegészülve a Morata-Mandzukic duóval, remek sor lehet. A középpályán egyelőre érezni egy kisebb lyukat, Khedira hiányában szervező középpályás nemigen van. Nincs azonban vége az átigazolási szezonnak, egyáltalán nem lenne meglepő, ha érkezne egy fazonszabász a csapathoz.

A bukik szerint a tavalyi évhez hasonlóan a kihívó az AS Roma csapata lehet, amelynek sikerült a hiányposztokat megerősítenie. A kapuban immáron a lengyel Szczesny áll, míg gólfelelősnek a Salah-Dzeko duó egészen erősnek tűnik. A Farkasok hívei erősen kételkednek benne, hogy Rudi Garcia a megfelelő ember, akivel valójában előrébb tud lépni majd a Roma, hiszen a francia mester az előző szezon válsággal teli heteiben is csak úgy tűnt, kívülről szemléli az eseményeket. Fontos lenne, hogy a csapat elkapja a jó rajtot, hiszen a második fordulóban a Zebrákat fogadják az Olimpicóban.

Papíron a Napoli a harmadik legesélyesebb gárda, de nem lennénk meglepve, ha a tavalyi kaotikus szezonzárás után a kék-fehérek visszaesnének. Rafa Benítez a Real Madridot választotta, Gonzalo Higuaín sorsa kérdéses, a csapatnál pedig szinte semmilyen mozgás nem volt a nyáron. Chiriches érkezett a Tottenhamtől, Valdifiori és az albán Hysaj pedig az Empolitól. Véleményünk szerint a csapat kerete nem versenyezhet az első két csapattal, így nem lennénk meglepve, ha a Napoli idén is lemaradna még a Bajnokok Ligájáról is.

A két milánói együttes rendesen belehúzott az erősítésekbe. Az Internél Kondogbia, Miranda és Jovetics mind-mind minőségi igazolás, míg a piros-feketéknél Bertolacci, Luiz Adriano, Carlos Bacca és Alessio Romagnoli hamar a kezdőben találhatja magát. Egészen élvezetes küzdelem várható a bronzéremért, melynek egyértelműen főszereplője lehet a két csapat. A Milannál a Mihajlovics által képviselt új mentalitás hozhatja meg a várt eredményt, míg az Internél Stevan Jovetics érkezése gólokban is megmutatkozhat. Egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a két milánói csapat még a dobogó második helyéért is versenyben lenne.

A másik fővárosi gárdánál kisebb volt a mozgolódás, nem jöttek nagy nevek, a meghatározó játékosok pedig maradtak. Stefano Pioli egészen ütőképes csapatot hozott össze tavaly tavaszra, amely majdnem hatalmas meglepetést okozott mindenkinek. Második helyre is volt esélyük, ám végül a városi rivális kibabrált a Lazióval. A harmadik hely így is nagy eredmény volt Mauriéknak, ám ennek megismétlésére nincs reális esély.

hatharom.com-tipp: Bajnok lesz a Juventus

Az egyik külföldi fogadóiroda kínál oddsokat arra, hogy melyik csapat hány ponttal végez, itt pedig bőséggel találhatunk izgalmas fogadásokat. A Milanra kedvezőnek tűnik a 64.5-ös határ, ha Mihajlovics kellően fel tudja tüzelni csapatát, ezt a számot megugorhatja a csapat. Ezzel egyetemben 2.18-ért mi a piros-feketéket városi riválisuk elé helyeznénk, míg a Juventus bajnoki címére kínált 1.60-as szorzó szintén könnyed profitnak tűnik.

2015-08-22;55
2015-08-23;55
2015-08-24;55