La Liga

Ketten egy ellen - letaszítja-e valamelyik fővárosi gárda a Barcelonát a trónról?

A bajnokság egyértelműen háromesélyes, habár a nagy álmokat szövögető Barcelonát nagyon nehéz lesz megállítani.

Péntek este Málaga-Sevilla rangadóval kezdődik meg a La Liga 2015/16-os szezonja. A címvédő Barcelona és az edzőváltáson átesett Real Madrid mellett talán csak az Atlético Madridot lehet a végső győzelemre is esélyes csapatok között emlegetni.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Barcelona 1.60
Real Madrid 2.45
Atlético Madrid 16.25

Egyértelmű célokat megfogalmazva vágott neki a Barcelona a 15/16-os idénynek: Luis Enrique szeretné begyűjteni mind a hat trófeát a szezonban, amelyből az Európai Szuperkupát sikerült begyűjtenie, míg a Spanyol Szuperkupát elbukta a gárda. A katalánok felkészülése felemásra sikerült, igaz, ez betudható a tartalékos keretnek, valamint Neymar betegségének, emiatt a nagy trió tulajdonképpen csak néhány percet játszott idén együtt. Lucho csapatának nem volt szüksége nagy változásokra, Xavi távozása már régóta biztos volt, míg az érkező rovatban egyedül Aleix Vidal és Arda Turan neveit érdemes megemlíteni, de ők is csak januártól bevethetőek.

Ha elkerülik a sérülések a Messi-Suárez-Neymar triót, egyszerűen megfoghatatlan ez a Barcelona. A hatékony támadógépezet minden meccsen garancia a 2-3 lőtt gólra, a középpályán pedig Rakitic óriási erőssége a csapatnak, ráadásul a védelem és a kapusok kiválóan teljesítenek. A rutinos védelem, kiegészülve a kiegyensúlyozott, remek középpályával, megfűszerezve minden idők egyik legjobb támadó triójával szinte garancia arra, hogy ez a Barcelona még sokáig magas szinten fog futballozni.

Ezt a tökéletesen hatékony csapatot kellene megszorongatnia a Real Madridnak, amely a legkevésbé sem tűnik stabilnak és kiegyensúlyozottnak. Cristiano Ronaldo kapcsán lassan minden évben felmerül a távozás lehetősége, Gareth Bale-lel sok probléma volt tavaly, Iker Casillas elüldözése nem tett jót a csapat renoméjának, Karim Benzema jövője pedig továbbra is bizonytalan. Emellé kapott a csapat egy olyan edzőt, akire Liverpoolon kívül nem sok helyen gondolnak vissza nagy örömmel. Rafa Benítez nem eszközölt hatalmas igazolásokat, még várat magára a nagy név érkezése. Véleményünk szerint a Realnál most közel sincs meg az az egység, amely elég ahhoz, hogy felvehessék a versenyt a katalánokkal, Benítez pedig nem biztos, hogy alkalmas egy ilyen klub elvezetéséhez.

Hogy az Atlético Madrid mennyire nem tartozik még a két nagy közé, azt Diego Simeone nyilatkozataiból is lehet szűrni, aki kezeit összetéve imádkozik, hogy a csapatát egyik nyáron se rabolják le a nagyok. Idén egyelőre megúszták a kifosztást, hiszen Arda Turan Barcelonába igazolásán kívül nem érte túl nagy veszteség a csapatot. Érkezett azonban Jackson Martínez a Portóból, Luciano Vietto a Villarrealtól, Stefan Szavics a Fiorentinától, Filipe Luis a Chelsea-től és Ferreira-Carrasco a Monacótól. Ez az igen erős névsor nagy hasznára lehet a csapatnak és ha Griezmann-t meg bírja tartani a csapat, akkor ha nem is a Barcelonához, de a városi riválishoz felnőhetnek a Matracosok.

hatharom.com-tipp: Cristiano Ronaldo lesz a gólkirály

1.60 körüli szorzóért mérik a bukik a Barcelona bajnoki címét, mi ezt inkább kihagynánk. Azt viszont nehéz elképzelni, hogy Cristiano Ronaldo kétszeres oddsért ne legyen gólkirály, hiszen a Real Madridnál nem oszlanak meg a gólok, Barcelonában viszont egy komplett trió van, akit ki kell szolgálni. Ami az egyéb fogadásokat illeti, az Atlético megelőzheti 7.29-es szorzóért a Real Madridot, míg a nyár egyik nagy költőjére, a Valenciára csupán 70.5 pontokra a határ, ami 6.5 ponttal elmarad a tavaly megszerzett egységektől.

2015-08-21;87
2015-08-22;87
2015-08-23;87
2015-08-24;87