Vízilabda

Van-e esélyünk USA ellen?

  • hatharom.com

A kazanyi világbajnokság favoritja ellen kellene kivívnia a továbbjutást a Merész-lányoknak szombaton.

Az eddigi legkeményebb és legfontosabb mérkőzésre készül szombaton a magyar válogatott.

Kőkemény feladat vár szombaton a magyar női vízilabda-válogatottra, és akkor még finoman fogalmaztunk. Sajnos Merész András csapatának nem igazán ment a komolyabb mérkőzéseken az idei világbajnokságon, a végjátékot rendre elrontották Keszthelyi Ritáék, így az amerikai válogatottat sodorta Fortuna a lányaink útjába a nyolcaddöntőben.

Ha az eddigi produkciót vesszük alapul, akkor nincs túl sok esélyünk, na de a tengerentúliak is hibáztak, hiszen a csoportkörben 10-9-re kikaptak az olaszoktól, így nem jutottak be egyenes ágon a negyeddöntőbe. Ha pedig a taljánoknak sikerült legyűrniük a perpillanat világ legjobbjainak taksált amerikaiakat, akkor nekünk is összejöhet. Persze nem lesz egyszerű, még Merész András sem tudja, hogy mit várhat együttesétől holnap, hiszen az alábbiakat mondta az mvlsz.hu-nak a franciák elleni mérkőzést követően: "Nem gondolkodtam gólkülönbségben, azt kértem a lányoktól, hogy nagyon pörögjenek ezen a mérkőzésen, minden erejükkel azon legyenek, hogy egy nagy iramot tudjanak diktálni. Nem azért, hogy nagyon megverjük a franciákat, hanem azért, mert ezt az iramot kell majd játszanunk az amerikaiak ellen. Alig több mint 48 óra van hátra addig, nem gondolom, hogy ha belepunnyadós meccset játszottunk volna, akkor az nekünk használt volna. Nagyon profin oldották meg a lányok a feladatot. A sebeket persze borogatjuk, a lányok is, de ezerrel készülünk az amerikaiak ellen. Nekünk az volt a fontos, hogy magabiztosan hozzuk most ezt a meccset, ez megtörtént. Két nap múlva csak a Jóisten tudja, mi lesz, rábízzuk magunkat.”

Az utóbbi években, amikor a felek tétmérkőzésen találkoztak, akkor rendre az amerikaiak nyertek, a különbség pedig legutóbb az öt találatot is elérte. Na, de az nem volt ilyen fajsúlyos találkozó, mint a holnapi lesz, ezért is várunk szoros találkozót, továbbá azért is, mert a magyar női válogatottnak minden tornán van egy kiemelkedő mérkőzése, és ez az idei világbajnokságon még nem történt meg. Mindezek után úgy véljük, hogy a Merész-lányok a hendikep határon belül maradnak, avagy, ha ki is kapnánk, nem lesz négy találat a felek között.

Hendikepes fogadás - a     szorzói
USA -3,5 Magyarország +3,5
2.00 1.65