Bajnokok Ligája

Méltó ellenfél volt a Juve, de megérdemelten ülhet fel Európa trónjára a Barcelona

A második félidő elejét leszámítva a Barcelona végig uralta a mérkőzést, de Juventus is elismerést érdemel.

Különösebb meglepetés nélkül a kezdőben futottak ki a csapatok Berlinben a gyepre, hogy pontot tegyenek a 2014/15-ös futballszezonra. Ahogy sejteni lehetett, a sérült Chiellinit Barzagli pótolta a védelem közepén, míg a Barcelonából távozó Xavi a kispadon kapott helyet.

Egy igen felejthetőre sikeredett nyitóünnepséget követően a találkozó néhány perces csúszással indult Berlinben. Úgy tűnt, a csúszás a Barcelonánál is zavart okozott, hiszen az első néhány minutumban idegesnek tűntek a katalánok és bátran letámadtak az olaszok. Ez azonban tényleg csak néhány pillanatig tartott, ugyanis már a 4. percben egy tökéletes összjátékot követően Rakitic bevette Buffon kapuját (0-1). Nagyjából húsz percig tartott a hatalmas Barca-fölény, utána már át-átjutott a Juve is félpályán, de távoli lövéseknél többre nem futotta Pirlóék erejéből.

A fordulást követően hasonló volt a játék képe, mint a mérkőzés nagy részében. Veszélyes Barcelona-támadások, a Juventus pedig csak elvétve tudott egy-egy kontrát lövésig végigvinni. Egyáltalán nem volt benne az olaszok játékában a gól, ám a futballban gyakran elég egy szép támadás és jön megváltozik minden. Tévez közeli lövését Ter Stegen Morata elé bokszolta az 55. percben, aki nem is hibázott ziccerben (1-1). A gól nagyon jót tett a meccsnek és főleg a Juventus játékának, amely csapat szenzációs negyedórát produkált a gól után. A 69. percben aztán Pogba és Dani Alves birkózásánál továbbot intett Cakir játékvezető, majd rögtön a vitatott ítéletet követően Suárez ismét a katalánokat juttatta vezetéshez (1-2). Habár az olaszok nagyon támadtak az utolsó percekben, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, a Barcelona kivédekezte a hajrát, sőt, a 97. percben még Neymar meg is szerezte a mérkőzés negyedik gólját, beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt.

Egy biztos, a Barcelona végső sikerének jogosságához kétség sem férhet, hiszen sorrendben elintézték az angol, a francia, a német és az olasz bajnokcsapatot. A katalánok ezzel ötödször értek fel Európa trónjára, míg az európai csapatok közül elsőként sikerült második alkalommal is triplázniuk egy idényen belül. Azonban a Juventus is minden elismerést megérdemel, hiszen a második félidő elején szenzációsan játszottak és komolyan megnehezítették a Barcelona dolgát.

[1958908] 2015-06-06 20:45:00 Juventus - Barcelonax;
Percről percre: Juventus-Barcelona BL-Döntőx