Bajnokok Ligája

Hiába Guardiola mesteri húzása, a Barcelona 15 perc alatt lemosta a Bayernt

  • Javi Moreno

15 perc után felállást váltott a Bayern München, ami sokáig eredményes taktikának bizonyult. De aztán jött Lionel Messi...

Egyik csapatnál sem volt meglepetés a kezdőben, ahogy várni lehetett, a megsérült Mathieu-t Mascherano pótolta Piqué mellett, míg a bajorok három védővel, Rafinhával, Benatiával és Boatenggel álltak fel.

Rendkívül egyoldalúan zajlott a találkozó első néhány perce, a Bayern München ugyanis a félpályát is alig lépte át, nemhogy Ter Stegen kapuját veszélyeztesse. A katalánok többször is ziccerbe kerültek, de emellett mezőnyfölényük is hatalmas volt. Ezt látva Pep Guardiola rögtön vissza is vezényelte Bernatot a védelembe, ami kifizetődőnek is tűnt, mert innentől kevesebb helyzete volt a katalánoknak.

Sajnos ez a húzás a mérkőzésre is alaposan rányomta a bélyegét, mert a Barcelona háromszögezései nem jöttek össze, a bajorok pedig nem vitték túlzásba a támadást - vagyis a két tizenhatos közé szorult a játék. Akadtak ugyan mindkét oldalon helyzetek, de ezek többnyire csak véletlenül alakultak ki, nem pedig tudatos akció eredményeként. A második félidő egészen a 77. percig gyakorlatilag nézhetetlen volt, mezőnyfutballt láttunk, helyzetek nélkül. Míg végül a semmiből vezetést szerzett Lionel Messi, amitől megélénkült a meccs. Aztán az argentin nem teketóriázott sokat, három perccel később egy csodálatosan szép góllal megduplázta a Barcelona előnyét, amelyhez végül Neymar toldott még egyet, beállítva a 3-0-s végeredményt.

76 percig úgy nézett ki, a Bayern kihúzza 0-0-val, ami elsődlegesen Guardiola váltásának lett volna köszönhető. De Messi máshogy gondolta, néhány percen belül két gólt is szerzett, majd egy asszisztot kiosztott, ezzel pedig kilátástalan helyzetbe sodorta a bajorokat. Az biztos, a német bajnokon már csak a csoda segíthet, ráadásul a Camp Noúban nem is regisztrálhattunk kaput eltaláló lövést Mülleréktől. Úgy tűnik, ez eldőlt...

[1958904] 2015-05-05 20:45:00 Barcelona - Bayern Münchenx;
Percről percre: Barcelona-Bayern Münchenx