Átigazolás

Megvan a téli transzferpiac első nagy dobása

Három és fél év után elhagyja a Benfica csapatát és a Valenciához igazol az argentin válogatott Enzo Perez.

Enzo Pérez az első "téli" fecske

A 28 éves középpályással kapcsolatban több európai sztárklub nevét is emlegették, de a jelek szerint végül a spanyol Valencia lett a befutó. A spanyol klub hivatalos honlapján közölte, sikerült megállapodnia a portugál bajnokkal a játékos átigazolásával kapcsolatban, így ha az orvosi vizsgálatok is rendben lesznek, az argentin január 2-án már a Mestallában tréningezhet.

Pérez 2011-ben az Estudiantestől került a Benficához, ahol bajnoki címet és további három hazai trófeát gyűjtött a csapattal, 2013-ben és 2014-ben pedig bejutott az Európa Liga döntőjébe. Pérez 2009 óta tagja az argentin válogatottnak is, így ott volt a brazíliai vb-n a döntőig menetelő csapatban is.

A klubok közlése szerint a játékos átigazolási díja 25 millió euró körül lesz, így Enzo Pérez a téli átigazolási időszak első nagy durranása.

Ami a Valenciát illeti, februárban még arról cikkeztünk, hogy a klub válaszút elé került, és az elmúlt évek átigazolási politikája miatt a nívós egyesület eltűnhet a süllyesztőben, ám azóta sok minden megváltozott. A csapatot a nyáron a portugál Nuno Espirito Santo vette át, aki rövid idő alatt ütőképes gárdát hozott össze a Mestallában. A nyáron kipucolták a keretet és sikerült végre minőségi nevekkel megerősíteni a csapatot (Otamendi, Mustafi, Rodrigo, Negredo), a vérfrissítés pedig jót tett a klubnak, hiszen egyelőre kiváló szezont fut. A Valencia 16 kör után 4. helyen áll a bajnokságban, lemaradása a harmadik helyen álló címvédő Atlético Madriddal szemben négy pont.

A Valencia dobogós álmainak azért nem adunk sok esélyt, de a negyedik és egyben BL-indulást érő helyet elcsípheti a Sevilla és a Villarreal orra előtt. Ehhez persze bravúrokra is szükség lesz, a az új év első meccsén például a 23 győzelemnél járó Real Madrid lesz az ellenfele.

A tavalyi szezonban két emlékezetes találkozót vívtak a csapatok, Valenciában 3-2-re tudott nyerni a madridi alakulat, míg a Bernabéu-ban 2-2-es döntetlennel záródott a rangadó.

[1778201] 2015-01-04 17:00:00 Valencia - Real Madridx;
[1778201] 2015-01-04 17:00:00 Valencia - Real Madridx;
165952