Premier League

Csodával határos módon nyert a MU, Van Gaal nem is boldog

Kedd este 2-1-es győzelmet aratott a Manchester United hazai pályán a Stoke City felett, ám a mester nem volt felhőtlenül boldog.

A Stoke City együttesét látta vendégül kedd este a Manchester United az Old Traffordon. A mérkőzésen a MU Fellaini közeli fejesével vezetést szerzett ugyan, de N'Zonzi nagyon szép távoli bombájával a félidőre már döntetlen állással vonulhattak a csapatok. Habár a győzelem végül nem maradt el, csak az isteni gondviselésnek köszönheti a Louis van Gaal csapata a győzelmet.

A mérkőzés összefoglalója

Némi túlzással 90 percig a félpályát nem lépte át a vendég együttes, ám amit az utolsó percekben megúszott a hazai csapat, olyat futballpályán ritkán látni. A holland mester nem is felejtette el megemlíteni kapusát, aki a hajrában két hatalmas bravúrt is bemutatott: "Rendkívül nehéz folyamatosan koncentrálni egy meccsen, ha az ellenfél a kapu közelében sem jár. Azonban De Gea hétről hétre bizonyítja, hogy kiváló kapus" - dicsérte spanyol hálóőrét Van Gaal.

A tréner érthető módon többet szeretett volna látni csapatától: "Nem vagyok elégedett ezzel a teljesítménnyel, főleg az első félidővel. Nem voltunk elég agresszívek, pedig ugyanúgy akartunk játszani, mint a Hull elleni győztes meccsen. Nem sikerült elég helyzetet kialakítanunk. Az egyetlen igazán nagy helyzetünk Herrera előtt adódott, de ennél többször kellett volna odaérnünk a kapu elé, pláne egy ennyire védekező ellenféllel szemben. A második játékrészben már jobban játszottunk, letámadtunk, birtokoltuk a labdát. James Wilson és Fellaini is eldönthették volna a meccset, de nem tették. Nagyon nehéz volt levédekeznünk a hosszú labdáikat, csak De Geának és Ashley Young mentésénél a szerencsének köszönhetjük a győzelmet. Ennek ellenére megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, mert megharcoltunk a szerencsénkért."

TIPPELJ A PREMIER LEAGUE MECCSEIRE ÉS NYERD MEG KEDVENC CSAPATOD MEZÉT!

A Stoke menedzsere, a korábban Manchesterben is futballozó Mark Hughes a MU győztes gólját kifogásolta: "Teljesen egyértelmű, hogy les volt. Nem számít, hogy Rojo beleért-e vagy sem, befolyásolta mozgásával a kapust. Nem szabadott volna megadni a gólt". Habár a walesi mesternek igaza volt abban, hogy a második United-gól szabálytalan volt, az első félidőben a Manchester nem kapott meg egy tizenegyest, ráadásul a Stoke egyenlítő találatát is szabálytalanság előzte meg. A győztes gólt végül egyébként Juan Matának adták.

A Vörös Ördögök győzelmükkel egy pontra felzárkóztak a Southampton mögé, amely az Arsenalhoz látogat szerda este. A mérkőzés beharangozóját ITT olvashatjátok.

[1724115] 2014-12-02 20:45:00 Manchester United - Stoke Cityx;
2014-12-02;47
2014-12-03;47
163919
premier-league-2014-2015