MU

Van Gaal szavai nagyot ütnek egy szombati munkanapon

Akik jót akarnak röhögni a holland mester mentegetőzésén, olvassák el Van Gaal nyilatkozatát.

A Manchester United kedd esti vereségével biztossá vált, a csapat csak az Európa Ligában folytathatja a kupaidényt. A keserű kudarc után ismét elővették Louis van Gaalt, akinek keze alatt eddig nemigen látszódik a fejlődés, az eredmények nem jönnek, a United támadójátéka pedig rettenetesen gyenge. Van Gaalnak eddig sem volt nagy respektje a szurkolóknál, de a legfrissebb nyilatkozata után már csak mosolyogni tudnak a legelvetemültebbek is.

"Amikor azt vágják a fejemhez, hogy azért lettem szerződtetve, hogy megváltoztassam a csapat játékát és eredményes legyek, igazuk van. Megváltoztathatom a taktikát és a felállást, de gólt nem tudok lőni. Sokan mondják, egy akkora klubnak, mint a United, mindig nyernie kell, de szerintem ez már a múlt. Manapság már túl sok csapatnak van rengeteg pénze és túl sok a versenytársunk. Jövőre még több lesz a Premier League-csapatok költségvetése, minden együttes tud sztárjátékosokat venni. Igen, valóban sok pénzünk van, de többet is kérnek tőlünk, mint mondjuk egy Bournemouthtól. Minden héten beigazolódik, hogy a PL-ben egyre kisebbek a különbségek, bárki megverhet bárkit. Nincs még egy ilyen liga...

Erős a mezőny már a Bajnokok Ligájában is, nem könnyű bejutni a csoportkörbe sem. Már nem az a realitás, hogy egy Manchester United mindig továbbjut a csoportkörből, hiába ezek az elvárások. Afelől viszont nincsenek kétségeim, hogy én vagyok a megfelelő személy a csapat élére. A sportban a győzelmeket és a vereségeket is el kell fogadni. Hiába kapom meg a médiától, hogy 64 éves vagyok és már túl öreg, 20 éve is ilyesmiket hallottam" - mentegetőzött Van Gaal.

A Manchester United szombat este éppen az emlegetett Bournemouth vendége lesz. Az újonc kiscsapat előző héten éppen a Chelsea pályáján tudott nyerni, így nem is csoda, hogy a MU-ra 2.20-ért fogadhatunk ezúttal a    -n.

[1988861] 2015-12-12 18:30:00 Bournemouth - Manchester Unitedx;
2015-12-12;47
2015-12-13;47
2015-12-14;47
184314