Tenisz

Federer visszalépett, Djokovics a világbajnok

Roger Federer visszalépett a világbajnokságtól, így Novak Djokovics megvédte a címét.

Létrejött az álomdöntő a londoni világbajnokságon, ám sajnos nem rendezik meg a finálét, Roger Federer ugyanis visszalépett a tornától. Novak Djokovics ezzel zsinórban harmadik győzelmét gyűjtötte be a Grand Slam tornák utáni legrangosabb viadalon.

Mint azt néhány perce a svájci klasszis Facebook-oldalán bejelentette, hátfájdalmak miatt nem tud kiállni a vasárnap esti mérkőzésre a szerb Novak Djokovics ellen. "Sajnálattal kell közölnöm mindenkivel, hogy nem tudok ma játszani Novak ellen a döntőben. A tegnapi, Wawrinka elleni meccs végén sérült meg a hátam, ezért nem tudok kiállni. Nagyon csalódott vagyok és remélem, hamar jobban leszek. Nehéz döntés volt, mert szeretek Londonban játszani és az ATP világbajnoksága egy nagyon fontos torna mindenki számára. De a fájdalom nem engedi, hogy kiálljak ma Djokovics ellen. Remélem, minden teniszt szerető ember megérti a döntésemet." 

A svájci helyett egy gálamérkőzés keretében Djokovics Andy Murray ellen lép pályára.

Federer sérülése azért is lehet különösen fájó, hiszen Svájc jövő hét pénteken kezdi meg a Davis Kupa döntőjét Franciaország ellen. Nagy kérdés, hogy ki tud-e állni így az egykori világelső a fináléban.

A fogadóirodák természetesen azonnal levették az oddsokat a hétvégi döntőre.