Karrier

Cleverley el akarja felejteni a Unitedet

A Manchester United kölcsönadta Tom Cleverleyt az Aston Villának a 2014-2015-ös szezonra. Az angol válogatott középpályás lezártnak tekinti manchesteri karrierjét.

A két klub közötti egyezség az átigazolási határidő lejárta után született meg, de a liga végül áldását adta a transzferre, a 25 éves középpályás mostantól új csapatára koncentrálhat.

Cleverley 2012 őszén robban be a Vörös Ördögöknél, még Sir Alex Ferguson keze alatt, de tartósan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Louis van Gaal pedig közölte vele, nem szerepel terveiben. A középpályás örül a klubváltásnak, megkönnyebbült, mivel a Vörös Ördögöknél a saját szurkolóitól rengeteg kritikát kapott játéka miatt.

"Egy játékos könnyen megbánthatják azok a drukkerek, szurkolók, akik folyamatosan csak piszkálják. A futball szubjektív játék, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Boldog vagyok, hogy válthattam és elhagytam a negatív közeget. Amikor a Manchester United nem nyer trófeákat, a játékosokra zúdulnak a kritikák. A szezon végén lejár ott a szerződésem, hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy valaha játszok még ott. A modern fociban nagyon ritka, vagy valaki egész karrierjét egy klubban töltse, mint tette Giggsy vagy Scholsy. Nem volt érzelmes a búcsú, nem kaptam lehetőséget erre. Felkészültem erre. Louis van Gaal mindig őszinte volt hozzám. Jól sikerült számomra az előszezon, minden meccset megnyertünk, de ő a saját játékosaira számított. Világossá tette számomra, hogy én nem tartozik közéjük" - nyilatkozta Cleverley.

A középpályás biztos magában. "Egyetlen rossz szezontól még nem leszel rossz játékos. Angol bajnoknak vagyok és 13-szoros válogatott, a formaingadozás mindenkiben benne van. Attól még nem leszek rossz labdarúgó, csak mert ezt írják rólam a Twitteren" - vélekedett.

Cleverley szombat este a Liverpool ellen mutatkozhat be Paul Lambert csapatában. A Villa a tavalyi szezonban kis híján kiesett az élvonalból. Az új szezont ugyan jól kezdte, két győzelemmel és egy döntetlennel, de meglehet, az eddigi jó formát nehéz lesz tartania, mert a következő öt fordulóban a következő csapatokkal játszik: Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City, majd következik az Everton.

[1724016] 2014-09-13 18:30:00 Liverpool - Aston Villax;