Átigazolás

A liga dönt Cleverley sorsáról

Az Aston Villa a Premier League döntésére vár, hogy kölcsönvehesse Tom Cleverleyt, a Manchester United középpályását.

Cleverley szénája nem áll jól Manchesterben - Fotó: AFP

Az egyezség az átigazolási határidő lejárta után született meg, így a liga jóindulatán múlik, hogy engedélyezi-e a transzfert. Az angol sajtó szerint a két klub már megegyezett nyolcmillió fontban Cleverleyről, de a Villa visszatáncolt a középpályás magas fizetési igénye miatt, így jött a képbe a kölcsönszerződés.

A 25 éves, 13-szoros angol válogatott Cleverley 2012 őszén robban be a Vörös Ördögöknél, még Sir Alex Ferguson keze alatt, de tartósan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Louis van Gaal pedig szabadulna a saját nevelésű játékostól.


A nyári transzferidőszakban a Manchester United nem csak Angliában, hanem egész Európában a legtöbbet költő együttes lett, az új menedzser, Louis van Gaal több mint 200 millió eurót költött a keret megerősítésére. Ángel Di María, Marcos Rojo, Ander Herrera, Luke Shaw, Daley Blind és a kölcsönben megszerzett Radamel Falcao írt alá az Old Traffordra.

Ami az Aston Villát illeti, Paul Lambert szívesen megerősítené Cleverleyvel a középpályát, annak ellenére, hogy Carlos Sánchez, Joe Cole és Kieran Richardson érkezett ebbe a csapatrészbe a nyár folyamán.