Átigazolás

Argentin védővel erősít Van Gaal

Marcos Rojo hétfőn este egy rádióadónak elárulta, a Manchester Unitedben folytatja pályafutását.

Rojo a Unitedbe tart

Az argentin válogatottal világbajnoki ezüstérmes védő érkezése már egy ideje téma a Vörös Ördögöknél, meglehet, Nani is része lesz a transzfernek, a portugál szélső hazatérhet nevelőegyesületéhez, a Sportinghoz.

"Egy álmom vált valóra, hogy a Manchester Unitedben játszhatok, nagyon büszke vagyok, hogy esélyt kaptam arra, hogy együtt dolgozhassam Louis van Gaallal. Beszéltem Juan Sebastian Verónnal a Manchester Unitedről, amikor együtt futballoztunk az Estudiantesben. Mindig is tetszett az angol foci, azt hiszem gyorsan alkalmazkodni fogok az új stílushoz" - mondta a 24 éves bekk az argentin Continental rádiócsatornának.

A 24 éves Rojo az Estudiantesben nevelkedett, majd 2011-ben lett a Szpartak Moszkva játékosa, itt azonban csak nyolc bajnokin kapott lehetőséget. Két éve igazolt a Sportinghoz, ahol alapembernek számított.  Rojo néhány napja sztrájkba is lépett, nem volt hajlandó a Sportingnál edzeni, hogy ezzel segítse elő az átigazolását. Ez persze nem volt a legjobb húzás, kénytelen is volt bocsánatot kérni érte, és hétfőn tréningre jelentkezett a portugál együttesnél.

Az angol rekordbajnoknak szüksége van hátvédekre, a Premier League-ben a Swansea elleni 2-1-es vereséggel rajtolt, feltűnő védelmi hibákat vétett a csapat. Rojo balhátvédként és középső védőként is bevethető, előbbi pozíció lyukas, hiszen a rutinos Patrice Evra a Juventushoz távozott, míg az utódjának szerződtetett fiatal Luke Shaw sérült.

[1723986] 2014-08-16 13:45:00 Manchester United - Swanseax;

A fogadóirodák szerint a Chelsea az első számú favorit az angol bajnoki címre, a Manchester Cityvel vívhat nagy csatát az aranyéremért. A United oddsa nőtt a szombati zakó után, az Arsenal megelőzte az esélyességi rangsorban.

A Premier League bajnoka a 2014-2015-ös szezonban:
     
Chelsea 2.38 2.5
Man. City 3.25 3.25
Arsenal 6 6
Man. United 10 10
Liverpool 13 13