NB I

Véber elvitte a balhét, és inkább csendben maradt

A Pécs 1-1-es döntetlent játszott otthon az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

Véber inkább nem értékelt, mert annak bírósági következményei lennének

A döntetlennel a Pécs nyeretlen, az Újpest pedig veretlen maradt. 

"Az első félidőben nem igazán alakult ki a játék ritmusa - mondta Nebojsa Vingjevics, az újpestiek mestere a lila-fehérek honlapjának. - Úgy érzem fölényben voltunk, de ettől függetlenül nem tudtunk kialakítani túl sok helyzetet, hiányoztak az utolsó passzok, majd adtunk egy büntetőt a pécsieknek. A második félidőben emiatt agresszívabban léptünk fel, ezzel persze bevállaltuk azt, hogy a pécsiek játékosainak több helyet hagyunk, küzdöttünk is eleget a gyors labdarúgókkal, ezt a feladatot nagyjából sikerült megoldanunk, viszont támadást csak egyet tudtunk végigvinni – igaz, azt szép góllal fejeztük be. A gól után valamiért idegesen játszott a csapat, ha higgadtabbak vagyunk, akkor megnyerhettük volna  a meccset, ezért bánt, hogy nem tudunk három ponttal távozni. A játékosoknak viszont gratulálok, úgy láttam mindenki megtett minden tőle telhetőt!"

A PMFC-Matias vezetőedzője, Véber György szerint csapata az idény leggyengébb teljesítményét nyújtotta.

A kispadról is ugyanúgy láttam a meccset, mint a lelátóról - fogalmazott Véber. - Az idény leggyengébb játékával szereztünk egy pontot. Szakmailag nagy tanulságokkal szolgált nekem a meccs, a többiről nem szeretnék beszélni, mert annak bírósági következményei lennének, meg jönnének a nyílt levelek... Nagyon gyenge teljesítmények voltak nálunk, ez azért is sajnálatos, mert a múlt heti szép játékunkkal lettek volna győzelmi esélyeink. Tudom az okát a visszaesésnek, ennek egy személyben én vagyok a felelőse, de járom tovább az utamat. Ha ebben mindenki partner, akkor hamar egy hullámhosszra kerülünk majd, addig is ez a mérkőzés legyen az én saram, viszont hiszek abban, hogy hosszú távon ennek meg lesz az eredménye.

[1732211] 2014-08-09 18:30:00 Pécs - Újpestx;