VB 2014

Brazília még várhat - Arturo Vidal

A harmadik csoportmérkőzés eredményétől függetlenül már biztossá vált, hogy Chile ott lesz a legjobb 16 csapat között a világbajnokságon. Arturo Vidalék a hollandok elleni rangadón a csoportelsőségért lépnek majd pályára, ahol Brazília elkerülése a valódi tét.

Vidal még nem akar a brazilokra gondolni / AFP

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Spanyolország 2-0-s legyőzésével biztossá vált, hogy Chile válogatottja ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, ahol majd az A-csoportból kap ellenfelet, attól függően hanyadik helyen zár saját kvartettjében.

Két kör után Chile és Hollandia egyaránt 6-6 ponttal áll a B jelű négyesben, így a két csapat egymás elleni találkozója a csoportelsőségért zajlik majd. A jövő hét hétfőn esedékes rangadón viszont nem lehet még majd tudni, hogy mi lesz az A-csoport végeredménye - magyarán lefordítva, hogy Brazília első vagy második helyen lép tovább.

vb-2014

Sokan szívesen megnéznének egy hamisítatlan rangadót a brazilok és a chileiek között, ám a Juventus középpályása egyelőre még nem akar ennyire előreszaladni. "Mi csak szeretnénk a legjobb csapatok ellen megmérettetni magunkat" - nyilatkozta Arturo Vidal. "Hollandiának nagyon erős alakulata van, amely mindkét eddigi meccsét megnyerte, de reméljük, hogy akárcsak a spanyolok ellen, újból megszerezzük a három pontot. Ez itt a világbajnokság, bárkit kaphatsz ellenfélül. A legfontosabb dolog, hogy megőrizzük jó formánkat, és ha ez sikerül, nagyon messzire juthatunk."

Egyetértett Vidallal az irányító Jorge Valdivia is, aki szerint csak a soron következő mérkőzésre kell koncentrálniuk. "Most csak a hollandokra kell fókuszálnunk, nem pedig amiatt aggódnunk, hogy a brazilok, a mexikóiak vagy valaki mást kaphatunk a következő körben".

Az A-csoportban jelenleg Brazília és Mexikó 4-4 ponttal áll az élen, míg a horvátoknak 3 pont áll a nevük mellett. Az utolsó fordulóban a házigazda a darabjaira hullott Kamerun ellen minden bizonnyal megszerzi a három pontot, így borítékolható, hogy az első helyen zárja majd ezt az etapot. Taktikázni ugyanakkor nem tudnak, mivel a horvát-mexikói mérkőzéssel azonos időben lépnek pályára.

2014-06-23;77
142352
[1444393] 2014-06-23 18:00:00 Hollandia - Chilex;