Átigazolás

Lewandowskit lefotózták Münchenben, öt évre írhat alá

Robert Lewandowski szombaton kora délután megérkezett Münchenbe az orvosi vizsgálatra. A Bild szerint ma szerződését is aláírja, öt évre kötelezi el magát a bajorokhoz a rivális Dortmund lengyel csatára.

Fotó: bild.de

A német bulvárlap szerint a 25 éves játékos 13:15-kor érkezett meg Varsóból a bajorok csapatorvosának, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt rendelőjébe, a hátsó bejárat, egy pékség felől próbálták becsempészni. Ha az orvosi vizsgálat pozitív eredménnyel zárul, akkor Lewandowski még ma megkötheti szerződését új klubjával. A Bild úgy tudja, a nyáron ingyen érkező támadó öt évre ír alá, amit hamarosan hivatalosan is bejelenthet a Bayern. Lewandowski értékét 39 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, de mivel szerződése a szezon végén lejár Dortmundban, egy centet sem keres rajta a BVB.

A dortmundi klasszist a Real Madrid is vitte volna, de ő inkább a Bőrnadrágosokat választotta - emlékezetes, tavasszal a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén Lewandowski négy gólt rúgott a királyi gárdának és a német csapat bekerült a döntőbe. Lewandowskit és a Bayern Münchent nagyjából egy éve hozzák kapcsolatba egymással, tavasszal a bajorok 25 millió eurót ajánlottak érte, amire a Dortmund nemet mondott. A Borussia ezt követően megemelte a lengyel fizetését, 1,5 millió euró helyett 4,5 milliót utal neki ebben a szezonban, de a szerződését nem tudta meghosszabbítani. Ez azt jelenti, hogy a gólvágó januártól bárkivel szabadon tárgyalhat. A Bayern tavaly tavasszal is a Dortmundból erősített, akkor Mario Götzét szerezte meg.

A lengyel érkezésével megrendülhet Mario Mandzukic helyzete a csapaton belül, bár ügynöke tegnap cáfolta ezt és esetleges klubváltását. A bajor sztárgárda 17 fordulót követően vezeti a Bundesliga tabelláját, a Dortmund a negyedik helyen áll. A bajnoki versengés január 24-én folytatódik.