Spanyol foci

Scolari kerülhet Martino helyére Barcelonában

Rövid időn belül másodszor hallani arról, hogy a szezon végén edzőt válthat az FC Barcelona. Argentína után ezúttal egy angol újságírótól érkezett az info.

Ismét Martino távozásáról pletykálnak - fotó: AFP

Egy héttel ezelőtt az argentin Fabian Godoy nyilatkozatát idézte a Sport című katalán lap. A dél-amerikai újságíró arról beszélt, hogy Gerardo Martino nem érzi jól magát az FC Barcelonánál, nem teljes a hatalma és a szezon végén távozhat. Nem mindenki legyintett a sztorira, a TV3 műsorában a Barca alelnökét, Josep Maria Bartomeu-t az edző státuszáról kérdezték és cáfolta az értesülést.

"Martinót 2015-ig köti a szerződése a Barcelonához és nagyon jól érzi magát - felelte Bartomeu. - Biztosan folytatni fogja a munkát."

Fabian Godoyt követően egy angol újságíró, Graham Hunter is Martino menesztéséről, illetve távozásáról beszélt. Hunter Spanyolországban él, számos futballtémájú könyv szerzője, jó kapcsolatot ápol a legnagyobb hispán klubokkal. A szakírót a Revisita de la Liga műsorban arról kérdezték, hogy vajon Martino irányítja-e a következő idényben is a Barcelonát?

"Szerintem nem, úgy vélem az elnök Scolarit szeretné edzőnek a következő idénytől - felelte Hunter. - Majd meglátjuk."

Rövid időn belül két nemzetközi szakíró is edzőváltást vizionált Barcelonában. Tették mindezt annak ellenére, hogy a csapat vezeti a spanyol bajnokságot és gond nélkül továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből. Habár a katalán sajtó rendszeresen kritizálja a gárda a játékát és Lionel Messi 2013-ban számos sérüléssel bajlódott, több probléma nem merült fe a klubnál. Luiz Felipe Scolari jelenleg a brazil válogatott szövetségi kapitánya.

Hunter nyilatkozata a barcelonai edzőváltásról

[1505984] 2014-01-05 16:00:00 Barcelona - Elchex;