Barcelona

Iniesta marad és Courtois-t is szeretném - Rosell

A Barcelona elnöke biztos benne, hogy meg tudnak egyezni Andrés Iniestával a folytatásról, a nyáron távozó Victor Valdes helyére pedig az Atlético Madrid portását szemelte ki.

Rosell biztos benne, hogy Iniesta nem megy sehova / AFP

Mint arról korábban a hatharom.com is beszámolt, Andrés Iniesta és a Barcelona együttese megkezdte a tárgyalásokat a 2015-ben lejáró szerződés meghosszabbításáról, de spanyol sajtóhírek szerint a két fél álláspontja egyelőre még igen messze van egymástól.

A katalán sztárklub elnöke, Sandro Rosell a Cadena SER rádiónak nyilatkozva azonban elmondta, biztos benne, hogy a saját nevelésű klasszis marad a csapatnál. "Iniesta ebben a klubban fejezi be a karrierjét, ha fogadnom kellene a jövőjére, én erre tennék" - mondta a prezidente. "Úgy hisszük, hogy Messi után neki járna a legmagasabb fizetés" - így Rosell, amellyel rátapintott a lényegre, a hírek szerint ugyanis Iniesta szeretne egy jóval kedvezőbb szerződést aláírni klubjával, amelyben évi 17 millió euró körüli összeg szerepelne éves fizetés gyanánt.

Szintén a gránátvörös-kékekkel kapcsolatos hír, hogy a csapat első számú kapusa a napokban megerősítette távozási szándékát. Victor Valdes saját bevallása szerint új kihívásokra és új környezetre vágyik, így 11 év után nyáron elhagyja a Barcelonát, mellyel számos trófeát gyűjtött.

A spanyol válogatott hálóőr pótlása már most foglalkoztatja a szurkolókat, Rosell nekik üzenve tett egy-két utalást a lehetséges érkezőről. "Courtois egy olyan kapus, akit én kifejezetten kedvelek, ő nagyszerű kapuvédő" - mondta az elnök.

A fiatal Thibaut Courtois átigazolásáról a Chelsea-vel kell(ene) egyezkedni a Barcának, mert bár a fiatal spanyol az Atlético Madrid hálóját őrzi, játékjoga a londoni klub kezében van.

A Barcelona csapata tökéletes szezonrajtot produkált, a bajnokságban 8 meccsből 8 győzelmet aratott, a BL-ben két forduló után szintén hibátlan, nem mellékesen augusztusban megnyerte a spanyol Szuperkupát is. A vb-selejtezők miatti szünet okán kéthetes pauza állt be a La Ligában, a címvédő katalánok legközelebb október 19-én az Osasuna otthonában lépnek pályára. Pamplonában minden bizonnyal visszatérhet a csapatba a régóta maródi Carles Puyol is, és a sérülése miatt két meccsről hiányzó Lionel Messi is keményen készül, hogy újra pályára játszhasson.

[1505898] 2013-10-19 20:00:00 Osasuna - Barcelonax;