Női kézilabda BL

Hidegzuhany, a Fradi kínos dániai vereséggel rajtolt

Az FTC-Rail Cargo Hungaria súlyos vereséggel kezdte meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A zöld-fehér lányok a dán Midtjylland otthonában kaptak ki kilenc góllal, lehangoló produkcióval.

Tomorira (b) klasszisára szükség lett volna - Fotó: AFP/archív

Jól indult magyar szempontból a mérkőzés, a ferencvárosiak az ötödik percben már 4-2-re vezettek. Ezt követően nagyot fordult a meccs képe, a dánok sorra szerezték góljaikat, míg a magyar csapat 12 percig képtelen volt a hazai kapuba találni, így a félidő derekára 8-4-re fordított a Midtjylland. A ferencvárosi rövidzárlat a 17. percre szűnt meg, s ezt követően ismét magukra találtak Tomoriék, akik a 25. percben már csak egy gólra (11-10) voltak a vendéglátóktól. A hajrában újabb fordulat következett, s a szünetre komoly, ötgólos hátránnyal vonult le az FTC.

A pihenő úgy tűnt, jót tett a zöld-fehér együttesnek, mely a második félidő elején "visszajött a meccsbe", s a 38. percben már csak két gól volt a különbség a két csapat között (18-16). A magyarok lendülete azonban csak eddig tartott, a dán csapat ezután ismét kezébe vette az irányítást, s már nem is engedte ki. Az FTC nem tudott mit kezdeni riválisának védekezésével, s hátul sem volt stabil, így 18-16-ról alig tíz perc alatt 26-16-ra nőtt a dán előny. Ezzel a meccs eldőlt, csak a különbség volt kérdéses, mely végül kilenc gól lett (32-23), azaz súlyos vereséggel kezdte a sorozatot a Ferencváros.

Élő közvetítés: Midtjylland-Ferencváros - ÉLŐx
Női kézilabda Bajnokok Ligája
B csoport, 1. forduló:
Midtjylland (dán)-FTC-Rail Cargo Hungaria 32-23 (16-11)
Ikast, vezették: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Duta (románok)
 
Midtjylland: Egestorp, Englert, Hansen (kapusok), Boegelund, Groot 6, Jensen 6, L. Jörgensen 6, S. Jörgensen 3, Led 2, Möller, Rasmussen, Sommer, Spellerberg, Thorsgaard 3, Troelsen 6/4, Woller.
Vezetőedző: Helle Thomsen.
 
Ferencváros: Abramovics, Szikora (kapusok), Cifra, Kovacsicz 3, Mészáros, Pena 8/2, Steinbach 2, Such, Szamoránsky P. 1, Szarka, Szekerczés, Szucsánszky 1, Tomori 7/2, Vérten 1, Zácsik.
Vezetőedző: Elek Gábor.
 
Hétméteresek:4/4, illetve 5/4
Kiállítások:10, illetve 8 perc