La Liga

Martino a rögzített szituációk miatt aggódik

A Barcelona 4-1-re nyert otthon a Real Valladolid ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában.

Martino a második félidővel volt elégedett és Neymart is kiemelte

Nem indult ideálisan barcelonai szemszögből, de végül újabb siker lett belőle. A Valladolid a 10. percben egy szögletet követően Guerra fejesével előnybe került a Camp Nouban, és habár Alexis Sánchez találatával a hazaiak gyorsan egyenlítettek, a szünetig 1-1-re álltak. A második félidőben több "tiszteletlenséget" nem engedélyezett a Barcelona, Xavi révén fordított, majd Sánchez újabb góljával és Neymar okos gurításával végül 4-1-re nyert. A katalánok vezetőedzője, Gerardo Martino természetesen a második félidővel volt elégedett.

"Az első félidő első felében hiányzott a lendület a játékunkból, hátrányba kerültünk, nem helyeztük nyomás alá ellenfelünket - értékelt Martino. - Ezt a hibát ki kell javítanunk, mert nem biztos, hogy minden meccsen fordítani tudunk. A rögzített szituációkból kapott találatok kisebb aggódalommal töltenek el. A második félidővel már elégedett voltam. Mindig optimista vagyok, amikor a munkámról van szó, de nem mindig könnyű optimális eredményeket elérni. Jelen pillanatban nagyon élvezem a helyzetet. Neymar a pálya bármelyik pontján, középen, jobb oldalon, bal szélen kiváló teljesítményt nyújt. Gyorsan beilleszkedett és folyamatosan javul."

A Barcelona eddig hat gólt kapott bajnokságban és a találatok felét szöglet után kapta, a Valencia, a Sevilla és most a Valladolid is sarokrúgást követően vette be Victor Valdés kapuját. A katalán csapat nyolc fordulót követően hibátlan teljesítménnyel áll, ám csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az Atlético Madridot, amely szintén nem vesztett pontokat.

[1505889] 2013-10-05 22:00:00 Barcelona - Valladolidx;