La Liga

A Barca ellen focizni olyan, mint Bolttal versenyt futni

A címvédő Barcelona szombat este 22 órától hazai pályán fogadja a Valladolid csapatát. A vendégek mestere érdekes hasonlatot talált együttese esélyeit illetően.

Szombat este 10 órakor a címvédő Barcelona a Nou Campban fogadja a táblázaton mindössze 16. helyen álló Valladolid együttesét. A két csapat között hatalmas a differencia, ezt érzékeltetve legyen elég annyi, hogy a vendégek kevesebb gólt lőttek, mint amennyi győzelmet a Barcelona aratott.

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a vendégeket irányító Juan Ignacio Martinez reálisan értékelte alakulata esélyeit. "A versenynaptár ezen mérkőzései nagy izgalommal töltenek el minket" - kezdte mondandóját Martinez, akinek csapata egyelőre igen mély gödörben van. "Nagyon nehéz időszak van a hátunk mögött. Nem akarok pesszimista lenni, de ez a meccs számunkra olyan lesz, mintha az olimpián Usain Bolt ellen kellene versenyezni. Ettől függetlenül szembe kell néznünk a kihívással, de mi az a csapat vagyunk, amely ezt is meg is próbálja. Akkor tudjuk a legjobb arcunkat mutatni, ha a labda nálunk van, bár most ezen a meccsen igen nehéz lesz, hiszen a Barca a pálya minden részén nyomást helyez az ellenfélre."

A szombati találkozón egyértelműen a Barcelona számít az esélyesnek, de mivel Lionel Messi sérülése miatt a hazaiak legjobbjuk nélkül állnak fel, a vendégek megúszhatják a kiütést. Ignacio Martinezt azonban nem téveszti meg a négyszeres aranylabdás hiánya. "Számos alternatívájuk van Messi pótlására, például ott van Neymar, aki képes olyan dolgokra, mint az argentin" - mondta a Valladolid trénere.

A tavalyi idényben a Barca 2-1-re nyert odahaza, míg idegenben 3-1-es sikernek örülhetett a Valladolid ellen. Martinez szavai fedik a valóságot, a Barca keretében hemzsegnek a klasszis támadók de,  az argentin nélkül nem oly' hatékony a Barca-henger, ráadásul a védelemből továbbra is hiányzik Puyol, Mascherano és Jordi Alba is.

[1505889] 2013-10-05 22:00:00 Barcelona - Valladolidx;