La Liga

Fölényes Barca-siker, a labdát is többet birtokolta

Az FC Barcelona fölényes sikert aratott otthon a Real Sociedad ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának keddi meccsén.

Neymar gólt lőtt és gólpasszt adott, Bravo nem bírt a brazillal - fotó: AFP

Habár a Barcelona öt fordulót követően hibátlan mérleggel állt a spanyol bajnokságban, a katalán zsurnaliszták mégis találtak okot a piszkálódásra. Történt, hogy a gárda mindössze 49%-ban birtokolta a labdát a Rayo Vallecano elleni győztes meccsen és ez megfeküdte az újságírók gyomrát. Azonnal Gerardo Martino vezetőedzőnek szegezték a kérdést, mit szól ahhoz, hogy öt év után egy rivális lenyomta a Barcát ebben a mutatóban? Az argentin tréner nem sápadt el, finoman jelezte, hogy sokkal fontosabbnak tartja a sikereket, nem mellékesen a sorozatos győzelmek miatt jó a hangulat a csapatnál.

A Barca kedden a Real Sociedadot fogadta és a Sport című katalán lap statisztikája szerint 65%-ban birtokolta a labdát. Miután ez jelentette a fő problémát hétvégén, így Martino biztos megkönnyebbült a szám hallatán. Persze a játék miatt sem kellett aggódnia, az első félidőben Neymar gólt lőtt (első találata volt), gólpasszt adott Messinek, Busquets pedig bombagólt vágott, gyakorlatilag a szünetben eldőlt a meccs.

Nem véletlen, hogy a második félidőben kicsit kényelmesebbre vette a Barca, és ezt a Real Sociedad góllal bosszulta meg. Nagyobb bajba persze nem kerültek a katalánok, így Martino a két legnagyobb sztárját, Neymart és Messit is idő előtt lecserélte. Ráadásul a labdabirtoklás tényleg fölényesen a katalánok oldalára billent, így tényleg nem lehetett belekötni a sikerbe...

A Barcelona hat fordulót követően is hibátlan teljesítménnyel, 18 ponttal áll. A Real Sociedad hat pontot gyűjtött.

La Liga, 6. forduló
INFO Barcelona-Real Sociedad 4-1 (3-0)
[1505870] 2013-09-24 20:00:00 Barcelona - Real Sociedadx;